АКО ИСКАШ ТОВА КОЕТО НЯМАШ,КАКВО ИСКАШ КОГАТО ИМАШ ВСИЧКО-от Александър Конкеев


        След броени дни започва Младежката олимпиада в Буай Ай.

     Световните колоси в плуването отдавна обявиха своите състави. Видяхме и елегантното и красиво обявяване на  щатския младежки национален отбор в Swimming World. https://www.swimmingworldmagazine.com/results/2018-19-usa-national-junior-team/usa-senior-national/2018/September/13?rtn=%2Fresults%2F

Ех, кога ще ги стигнем…. Прави впечатление  наличието на възпитаник на НСА сред  треньорите. Димитър Петров от „Pleasantville Aquatics”

е  приятна  изненада и показва ,че българският треньор, получава добра подготовка у нас и може успешно да работи на високо ниво. А вносът на консултанти и треньори от чужбина не е особенно правилно решение за българското плуване и  до сега не показва открояващи се резултати.

     Когато правилата са ясно разписани и се спазват и то най-вече от ръководните органи, треньорът работи ползотворно. USA Swimming ще гласува  промени,които ще бъдат утвърдени с договор. Всичко е публично и ясно.

    Голяма скука. Никой не разваля имиджа на федерацията отразявайки какво става в нея. Няма как осата в българските медии Сашо Диков да обяви , че това е „територия на която не действат контролни механизми под формата на прокуратура ,следствие , полиция  и т.н.т. Видяхме какво се случи с треньора чийто състезател плува с 55 фунта тежест.

 В USA swimming  няма неудобни и никой не им повдига обвинение и налага наказания ,както и няма такива които мълчат и преглъщат. Когато има вяра в правосъдието всеки защитава своя интерес и доброто си име. Говоренето на определени проблеми предизвиква моментално събиране на няколко авторитетни лица,обединени на идейна основа с обществено полезна цел . Те анализират, наистина ли съществуват изказаните рискове или някой е решил чрез организирана посредственост да забавя прогреса. Или пък поради липсата на прегради пред ширещата се простащина .Или най-вече от неуважение към правовия ред (видно от наскоро публикувания отказ на българския Съд) Решение  спазването на закона не само не се поощрява, но и се представя като лош тон .И даже като вреден пример.

   Та там/в САЩ/ ще се съберат шампиони и уверени в своя професионализъм хора, отстояващи  вижданията си и то без капка страх, понеже такъв няма как да се появи, благодарение на липсата на сив кардинал в сянка.Няма как той да  прилага  класическия метод , проверен и ефикасен – заплахата. Дори стратегията – подавам оставка и отивам на нови избори не означава – „ако не гласувате правилно излизате от управлението”. Няма съобразяване със страхлив кардинал ,който осъзнава ,че оставането му във властта зависи от тоталния контрол върху съвет, комитети  и насаждания страх у редовите членове чрез репресии и мачкане на недоволните. Навярно според Височайшите представи протестите и въобще цялостната опозиционна дейност трябва да е насочена само и единствено към подкрепа на управляващите.А може би се цели внушаване,че всеки който негодува срешу начина по който федералния каймак осигурява своето добруване , рискува да бъде обявен за уронващ престижа .

    Горкото американско плуване. Всичко става толкова лесно и бързо. Затова завиждат за колоритните управляващи на други федерации, където и комедията и трагедията са пълни, а сметките се плащат от картотекираните.Ама то няма и американски председател на Сената който да обяви ,че Пекин е във Виетнам и да блесне с възкресяване на вторите американски щати. Да не говорим за факта ,че Лимасол е в Португалия.

    Всеки член на USA Swimming е наясно ,че националния шампионат на САЩ не е континентално първенство макар там да се „пускат” плувци с предци от 5 континента.

   За това и Р.А. е тук при нас да се мъчи с „резистентните” упорито нежелаещи да покажат ,че са допуснали грешка. Да ,всички грешат,грешили са и ще грешат. Но тези са особенно „резистентни” и не желаят да овладеят силата, поправяйки се чрез осъзнаване на грешката.

    Какво като се направи показно и нагледно се демонстрира как се прави турнир с много участници, отбори и спонсори.

    И какво, ако се покаже как се прави клуб,сайт , списание и конкурс за пример?

      Е,и???

      А защо не и федерация за пример!!!

Какво от това ? Да не би някой да припознае готовия продукт и да го използва?  Не , с удвоена „резистентност” ще се мълчи и няма да се признае продукта за полезен. Ей така -НА….на….на….на …. да видиш!!!!!

  Ние знаем ,че ще спечелят всички ,и ТЕ знаят но…..твърдо „НьЕ…..“

Даже за стимул може и да се накажем нищо,че агенцията по вписванията ще установи куп несъответствия от установения правов ред.И най-вече въпреки наличието на няколко адвокати, асистирали при подмяната на 50 годишния либерално демократичен дух на  Устава с репресивен. В крайна сметка даващ възможност за –„К,во ме занимавате с глупости аз нали съм казал”.

   „Прости им, те не знаят що вършат“.  Разпятието (Лк. 23:33,34,38

    Не по-малко ясно бе представен и руския състав, при това с напълно резонните пояснения къде,кога и как ще протече подготовката за олимпиадата в Буенос Айрес.

   След промените в управлението, руските плувци не очакват безпринципност и изненади от ръководството по отношение на участието в форуми от международно ниво. Министри в Русия не коментират работата на треньорите и не си позволяват да казват кой и защо трябва да ходи в  Буенос Айрес.

     Не по малък интерес предизвиква и факта ,че повечето състезатели включени в отборите с квоти 4/4 са ориентирани към късите плувания и евентуалното участие в щафетите. Така дългите плувания като ,че ли са за състезатели с не толкова високо ниво. Е, разбира се аржентинското чудо сред девойките Делфина Пинатело няма лесно да стъпи на стълбичката.КейтлинСимс /Сащ/, Селина Ридер /Гер/ ,Аня Кешей/Унг/, Ребека Медер /ЮАР/ са сериозно мотивирани да стъпят там.Да не забравяме ,че в дисциплина плува само един представител от страна, което „изкривява” класирането сред първите 16 и това вероятно е причината някои държави да участват с отбор „Ф” а други да са във възторг от предно класиране.  Вероятно много делегации също отчитат този момент и са направили  правилни изводи. Все пак отличие от такъв форум е сериозно постижение.

Наистина е изключително интригуващо да се види 12 милионния Буенос Айрес – Париж на Южна Америка”. Да се стъпи на най-широкият булевард в в света “9 Юли” ,площад Лавайе, където се намира обелискът,статуята на Дон Кихот,Федералния съд и Театро Колон – емблемата на Буенос Айрес.

Автогарата Retiro bus station е доста колоритно място предлагащо незабравими срещи с хората от планините.

Да посетиш кварталите Бока или Палермо, където е пълно с магазини, в които просто искаш да влезеш и да купиш всичко, като цените на всичко в Аржентина са същите или малко по-високи от тези в България. Да посетиш една от най-красивите книжарници в света „El Ateneo Grand Splendid. Да се насладиш на качествена храна например в „Parrilla La Dorita” или „Viejo Almacen”с танго представление остава спомен за цял живот . Да хапнете аржентински стек  и то с вино Малбек от районът Мендоса, притежаващ 70% от лозята на страната.Всичко това е сериозен стимул да направиш най-добите си плувания именно на този форум.АЛЕКСАНДЪР КОНКЕЕВ

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: