МЛАДЕЖКИ ОЛИМПИЙСКИ ИГРИ-с Румен Атанасов и Александър Конкеев


След 20-тина дни в аржентинския мегаполис Буенос Айрес/от исп-хубав въздух/започва най -странната Олимпиада-Младежката.

   Организирана под егидата на МОК тя е призвана да даде информация за олимпийския резерв на държави за след 3-5 години.Трета по ред след Сингапур и Нанкин.Забележете-не е провеждана в Европа.И ако все пак Стария свят я вземе -това ще бъде или Азърбайджан ,или Беларус.Защо ли?

Вероятността останалите социални медии и сайтове за плуване да публикуват по-подробна и по-задълбочена информация за МОИ е голяма и затова ние още от сега оставаме назад с подобно скромно експозе.

    Изискванията са състезателите да са  -18-15 годишни.Странното са  18 годишните девойки . Та те цяла година участват при жените.

Домакинството в Южното полукълбо и 6-те часа часова разлика със София създават големи затруднения с аклиматизацията на състезателите.

Октомври за европейците е месец на първи тренировки и особено при плувците.Затова и Великобритания обяви,че няма да изпрати отбор поради“прекалено дългия състезателен сезон“.

   Желанието на МОК да види олимпийския ариегард на държавите е самоопровергано от регламента.Първите 16 държави определени по някаква непубликувана ранглиста на ФИНА могат да изпратят до 8 състезатели-по 4 младежи и девойки и без право на прехвърляне на местата към другия пол.

   Водещите държави се отнасят към това изискване по различен начин.САЩ вземат на шега тези състезания и изпращат плувци-група Ф за участие.Други като Китай и Япония лансират клубен отбор за национален.Трети като Австралия и Канада изпращат резервите си от големите състезания през лятото-Тихоокеанския младежки шампионат.Четвърти-предимно европейските водещи нации хвърлят най-доброто-Русия,Италия/с изкл.при девойките/,Германия,Швеция/.А пети обявяват отборите си на летището-канят 30 души и първите 4 момчета и 4 момичета взимат билетите.

  България има право на 4 места-2 момчета и 2 момичета заявени от БФПС към БОК.Федерацията ни още лениво лежи на следваканционна кълка и досега не е сметнала за уважително да публикува състава.

   Ние научихме имената на състезателите след бунта във Фейсбук на плувеца Йордан Янчев  поради обявяването за водач на друг треньор-Ботко Трендафилов вместо неговия Божидар Граматиков от Техническия комитет.Научихме от едно пиленце  кой как е гласувал от треньорите-старейшини и е доста забавно като краен резултат.Говорят едно,а гласуват -друго.Управителният съвет по пилатовки си е изми ръцете.

   Диана Петкова,Василики Кадоглу,Йордан Янчев и Тихомир Тодоров се готвят за заминаване към Латинска Америка.Остават като резерви Петър Божилов,Светлозар Николов,Йоана Димова и Божидара Орленко.

     А за Калоян Братанов и Йосиф Миладинов никой не обели и дума и нищо чудно да ги видим с“кленов лист“или“кръстоносец“от догодина . 

  Не е неясно дали в БФПС знаят,че е необходимо толкова дни за аклиматизация колкото е разликата в часовите пояси.А те са 6-7.Което означава,че нашите трябва да са в края на септември на лагер в Рио,Хавана или Малките Антили.А те ще литнат вероятно на 4-5 октомври и сънят ще ги натисне точно по-време на състезанията.Освен това участието на Василики в маратоните в Охрид и Мармара ще покаже дали този начин на поддържане на спортна форма е по-правилен от Белмекен или Варна.

 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: