обновена-СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО-ВЕЛИКОБРИТАНИЯ-от Александър Конкеев


            ОБЕДИНЕНО КРАЛСТВО ВЕЛИКОБРТАНИЯ 

Късата памет

На това разчитали метеоролозите при дългосрочните прогнози. Шега или не но  това ни кара да подготвим нашите читатели за предстоящото световно в Будапеща. Румен Атанасов вече започна с подготовката на любителите на плуването за това събитие.

Отчитайки времето на провеждане на това световно, след  олимпиада и в началото на нов оломпийски цикъл, обръщаме внимание и на процесите които текът в отделните федерации. Стараем се но нали виждате ,толкова можем. Така ,че забележките към професионалистие. С голяма надежда очакваме отразяването на това световно от Евроспорт въпреки ,че ще му е трудно да надскочи стандарта на В.Матакиева от БНТ. Ние им препоръчахме един експерт-коментатор и се надяваме те да оценят нашето предложение.

Както и преди балканядата ще насочим вашето внимание към вероятните  фаворити и изненади. 

Британците определено се борят за втора плувна сила в света с Австралия,Япония и Китай.На Олимпиадата в Рио-2016 те взеха 1 златен и 5 сребърни медала,а на Световното в Казан 2015 -5 златни,1 сребърен и 3 бронзови медали.

Какво да очакваме в Будапеща.Британците се взеха насериозно и започнаха куп пътувания с цел….Токио 2020.Първата междинна спирка е Будапеща,втората -Комънуелта 2017 в Австралия,а третата -Световното в Ханджю/Кореа/2019 г.Дори те участваха изцяло в открития шампионат на Япония с цел аклиматизация.

Румката е притеснен,че нашият обзор ще бледнее пред другите последващи представяния в „Мрежата“. Както беше за Олимпиадата и Балканиядата!Нашият анонс ще е бледа сянка на бъдещите гръмогласни публикации и пак  ще излезем за 100-тен път със смазано самочувствие и пооплескана слава.

 Британците не направиха смяна на поколенията след Олимпиадата в Рио.Отборът е достатъчно млад-22-24 г.Доста изненадващо е отпадането поради участие на Световната Универсиада в Кореа на стаерите Тим Шатълуорд и Том Дербишайър както и на брусиста Чарли Атууд.Тези пък кои бяха, питайте но не нас , те ще ви кажат.

Свободен стил 

Големите имена са :

 

и стаерите

   Гръб–Залага се на

 

   бруст-Феноменът Адам Пийти ще води четата –

 

 

 Бътерфлай-И тук се появява отново

 Куриозното е,че шампиона на 100-те метра Адам Барет с 52,92 не покри норматива и остава у дома.

  Съчетано-Ще видим 

 

      ЖЕНИ

  Британките извършиха голяма смяна на поколенията за която вече писахме в предишни публикации.Няма ги вечните Хана Майли, Франеска Халсъл,Елизабет Симъндс,Джема Лоу,Рейчъл Кели и др.Навлезе нова вълна 18-20 г.момичета.

Свободен стил-Британците нямат класическа прима в късите и дори шампионката им на 50 м.Луси Хоуп -25,54 не попадна в състава.Залага се на средните и дълги с  новата звезда Холи Хибът/1999 г.

 Фрия Андерсън/2001 г./ е сензацията в късите дистанции

Гръб-И тук изненадващо беше отхвърлена от състава шампионката на 100 и 200 м.Джесика Фулалов за сметка на.

Бруст-Хитрите британци скърцаха със зъби на сухо след победите на Рута Мейлутите в Лондон 2012,но заснимаха и преписваха тренировките и.И от най-слабия женски стил сега имат силен отбор.В него блестят няколко досегашни анонимнички

суперсензацията 

 и 

Дори си позволиха високомерието да не попаднат в селекцията досегашните фаворитки Имоджън Кларк,Моли Реншоу и Клоуи Тътън.

Бътерфлай-Новото име е Алис Томъс

която е на 27 години и която е временен вариант-58,89 и 2,09,65.До нея е Шарлът Аткинсън-

Съчетано-Най-титулованата сребърната от Рио Шибон -Мери О,Конър е на 200 м.съчетано

 и Аби Ууд-4,40,38                                           

   НАШАТА ПРОГНОЗА е за 2-3 златни и 5-6други медали.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: