-обновена-СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО-ХОЛАНДИЯ-от Александър Конкеев


                                                АЛЕКСАНДЪР КОНКЕЕВ 

Може ли Световно без Холандия?Може ли без уникалните летящи холандки които от 80-те години на миналия век стряскат противничките.“Никога много на брой,но винаги много силни по класа“.Традиционно състезателите и са по на 22-26 г.и навлизането на младеж или девойка в национала е цяло събитие.

     В Рио 2016 обаче Холандия претърпя невиждано унижение-нито един олимпийски медал.Дори и фамозната 4 х 100 м.св.ст жени се провали на 4-тото място.И то след като година по рано в Казан бяха спечелени 4 сребърни медала.Розови спомени са Олимпиадата 2012 в Лондон с 2 златни медала и още 2 други и Световното в Барселона 2013 с 1 злато и 3 бронза.

      Върви ли надолу холандското плуване?Определено-Да!Кризата се прояви особено при жените където основното ядро доста застаря.

   Напушва ме смях като си спомя как в Мрежата се появиха публикации от други медии преди Рио с озадачаващи/най-меко казано/изписвания на имената на холандците.Пък и само това да беше…….Сашо Конкеев ,който пък беше върл фен на олимпийската коментаторка по националната телевизия,и досега се чуди на водопада от бисери,хъмкания,веселяшки коментари и пълен аматьоризъм.Да видим дали Евроспорт-България който ще предава Световното в Будапеща ще потърси нашата помощ или ще се включи в ангелогласния хор на неможещите,но искащи…..

Ето на какво залага Холандия.

ЖЕНИ–Раноми Кромоводжойо-бивша олимпийска и световна шампионка е вече на 27 г.и това май-май ще е последното и състезание.Момата със суринамско-индонезийски корени имаше краткотрайна,но изпепеляваща връзка с Питер фан Хугенбанд.Тя ще плува 

Фемке Хеймшкерк си е суперветеранка-30 г.и както е тръгнала ще откара до 2024 г.

Най-младата е 

Марит Стейнберхен/2000 г./която е част от страховитата 4 х 100 м.св.ст.-53,98 и ще я видим в индивидуалните 200 м.св.ст.100 м.делфин и 200 м.съчетано.

В кроуловите дисциплини са още 

Кира Тусан която живее в САЩ,но плува за Холандия ще видим в гърба.

Няма да има класическа брусистка понеже 

Тес Схаут/2000 г./сребърна медалистка от Баку 2015 ще плува в Нетаня и Индианаполис заедно със Стейнберхен и още 7 момичета и двама младежи.

МЪЖЕ-Най-интересното име е Йеше Пуш.

На Световното в Уиндзър 2016 г.на малък басеин той сензационно грабна титлата.Сега е един от фаворитите.Тренира в Утрехт при Ферман фан дер Берг.В кроула ще видим още

 В средните дистанции ново име е 

Особено интересна е 4 х 200 м.

В бруста ще участва новия национален рекордьор 

а на делфин-

На 200 м.съчетано ще скочи 

Прогнозирам 2-3 медала,но без злато!

                                         

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: