-обновена-СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО-АВСТРАЛИЯ-от Александър Конкеев


 

                   Резултат с изображение за австралия знаме  АВСТРАЛИЯ 

                                           АЛЕКСАНДЪР КОНКЕЕВ

Няма как да не сложим сред фаворитите за титли и медали плувците на Австралия.“Кенгурата „през последните 10-12 г.винаги са били опасни,подготвени и нахъсани за победи.Любопитното е,че на Олимпиадата в Рио 2016 амбициите им катастрофираха на фона на помпозните фанфари за „последен бой с янките“.Нищо подобно.доста жалки и объркани изглеждаха всички от делегацията на „Зеленния континент“-едва 3 златни и общо 10 медала.При това пълно крушение граничещо до излагане за суперфаворитите – сестрите Кейт и Бронте Кямбъл,Емили Сийбом,Мич Ларкин,Камерън Макивой и др. Джаръд  Порт направи учудващо плуване на 10 км в откити води но завърши на 21 място.За сравнение на Световното в Казан 2015 австралийците грабнаха 7 златни и общо 16 медала.

 Добре,че бяха непоставяните като шампиони суперсензацията Кайл Чалмърс,Мак Хортън и момичетата от 4 х 100 м.св.ст.

Недостойното“представяне в Рио доведе до намаление на финансирането с 20% на плувната федерация от Спортното министерство за олимпийския цикъл 2017-2о20.

Познато,нали?Обаче ,за разлика от нашите ментори в Спортната палата,австралийските ръководители вдигнаха вой до небесата и заваляха петиции до генерал-губернатора на Австралия,до министър-председателя,до спикера на Парламента и тн.Още повече,че догодина Австралия ще е домакин на Комънуелта/Игрите на Британската общност/в Голд Коуст.Засега няма резултат!! Но ако се намеси кралицата ще се поуспокоят страстите.

На какво ще заложи Австралия за Световното в Будащеща?На 31 членен отбор воден от световните шампиони Мич Ларкин , Емили Сийбом и Бронте Кембъл  под ръководството на старши треньора холандеца Яако Ферхайрен и още 12 треньори.

Няма ги в отбора Кейт Кямбъл/неувереност??/,Кайл Чалмърс/тахикардични проблеми!!  и операция/,Томъс Фрейзър-Холмс/почивка/,Джесика Ашууд/почивка/,Бронте Барат/край на кариерата/,Алиша Каутс/край на кариерата/,Белинда Хокинг/край на кариерата/и няколко други състезатели.

  МЪЖЕ

 Свободен стил

Силата на късите 50 и 100 м.в кроула ще доказват неслучилият се фаворит на Олимпиадата  Камерън Маквой , Джеймс Робъртс ,Джейк Картрайт, Зак Инчерти и Александер Греъм.

На 200-те метра ще видим  Мак Хортън,Александер Греъм ,Джейк Картрайт и…Камерън Маквой.

На 400 и 1500 м.фаворит е отново Мак Хортън,заедно с ветераните Дейвид Макиън и Джейк Маклофлин.

Гръб  Лидер е  Митчъл Ларкин заедно с ветераните Бенджамин Трефърс и Джозая Бийвърс и дебютанта Зак Инчерти.

 Бруст -Най-изоставащия стил на австралийците от десетилетие.Изредиха се куп състезатели без да се запомянт дори до следващото състезание.Сега ще се заложи на 18 –годишните Дейниъл Кейв и Матю Уилсън.

Бътерфлай И тук мътна история.Ще се разчита на Дейвид Моргън и на ветерана 26 г.-Грант Ървайн.

Съчетано -Ще видим само анонимника Клайд Люис.

Този кой го знае? Анонимник –не….е…е. Това е шампиона на 400м съчетано от Младежките игри на Британската общност проведени през 2015 в Самоа с постижение 4:20,87.

    ЖЕНИ

Свободен стил-От Златната щафета 4 х 100 м.са включени две момичета -световната шампионка Бронте Кямбъл и Ейма Макиън.Към тях са новачката Шейна Джак и  Медисън Уилсън.В спринта са  Бронте Кямбъл и Шейна Джак.

     На 200-те метра са ветеранките Ейма Макиън и Лиа Нийл, заедно с анонимничките Ариане Титмъс и аборигенката- маорка от Нова Зеландия !!!Котоку Нгавати за щафетата .

В дългите 400 и 800 м.се залага само на новобранката  Ариане Титмъс/2000 г./.

 Гръб  -Отново на линия е излекуваната световна шампионка  Емили Сийбом/нейно шесто световно първенство от 2007 г.в Мелбърн/ заедно със сестрата на отказалата се Бронте Барат- Холи Барат която се дебютантка на 29 години!!! и родената 2001 г.Кайли Макиън.

Бруст -И тук се сменят момичетата и нищо след Лейзъл Джоунс.Сега ще видим Тейлър Макоун и Джесика Хансен.Обърнете внимание!!Дори Теса Уолъс с 2,25,45 не е взета в отбора.????  

Бътерфлай -На спринта ще видим Британи Елмсли заедно с Холи Барат.На по-дългите ще участват Ейма Макиън и Браяна Тръсъл.

Съчетано -След оттеглянето на Алиша Каутс сега ще се разчита само на Емили Сийбом.Дори Блеър Евънс с 2,12,56 и 4.41.46 не попадна в отбора.

ПРОГНОЗА -3-4 златни медала и общо 8-10 медали

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: