-обновена-СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО-УНГАРИЯ-от Александър Конкеев


 
                                                    АЛЕКСАНДЪР КОНКЕЕВ 

 Домакините на Световното първенство ще участват с пълен отбор.Унгарците имат много равностоен и непрекъснато обновяващ се състав.Който обаче застарява….А младите таланти нещо пооредяха.Дали е временно явление?Залага се на Хосу и Чех които са вече славни ветерани-по на 28 и 32 г.А след тях?За в бъдеще ще има сътресения,но не и сега.

         На Олимпиадата в Рио маджарите взеха 7 медала от които 3 златни,но те бяха индивидуална печалба на Катинка Хосу и Ласло Чех,И само един бронз извън дуета.В Казан 2015 г.имаше отново 3 златни и оше 6 други медали и отново на Катинка и Ласло.Докога ще се залага на тях не е ясно.А какво след тях-потоп,суша,глад…..?Маджарите трябва да са притеснени след края на Хосу,Чех,Якабош и Верасто.Остава огромна яма.

     То, хубаво ми вика Сашо Конкеев“Румка!Нашата работа, която върви два месеца преди Световното ,всички ще забравят след като в Мрежата се появят километричните коментари на колегите.Остава да си зарием главата в негасена вар от гняв,срам и мъка“.Защо в негасена,а не в гасена вар, нашия вице и пилот-висша класа ,приземен временно от съпругата му Катя за ремонти в дома,не казва.И отново с фино състрадание ме прободе в чувствителните ми слабини около мишниците“Казвах ли ти,че от БФПС ще се направят на ударени от квазимълния и няма да те поканят на Балканиадата.Язък за ….Трябваше да приемеш командировката на г-н Курбан Бердиев оше повече,че щеше да бъдеш в хотел“Маринела“,а не в „Атлантик“ извън София“.

       Тези плонжове за които намеква Сашо  си бяха класика,но сигналът не беше разбрани от БФПС.И то и без това не се харесвахме взаимно.Но едно уважение от тяхна страна не беше излишно.Помня ги като състезатели,Тогава бяха по-малко горделиви и самонадеяни.По-малко….И са на космическо изоставане от достойния мъж и фин генерален секретар преди години Стефан Златаров“.

И така към УНГАРИЯ

ЖЕНИсвободен стил-Най-слабия стил на унгарките.Особено на късите дистанции.Не могат или не искат да направят школа там. И сега се залага на ветеранките 

Изключение е спринтьорката Флора Молнар и младата олимпийка Айна Кешей/2001 г./.

На дългите се разчита на Богларка Капаш и отново на Кешей или Хосу.

Айня беше спринтьорка преди години и другото им дарование Фани Джуринович/2001 г./я побеждаваше.Но Фани ще лети за Нетаня след неуспеха на квалификацията.

  Гръб-И тук фаворитка е 

Компания ще има от  

и 

Ката Буриан сензационно спечелила на световната им квалификация.Ще припомним ,че преди време Ласло Чех нанесе побой на свой съотборник заради ревност към Сара Йю.

  Бруст– И този стил е безумно зле на фона на цялостната картина.Дори повече от кроула.След Агнешка Ковач няма нищо читаво.Дори надеждата им Река Вечей/2002 г./изглежда доста подозрително.Сега са заложили на една забравена вицевропейска шампионка за девойки от преди 1000 г.

 и на друго позабравено момиче

 

А на 50 бруст е и 

Любопитното е,че на двукратната национална шампионка за 2017 г.Река  Вечей се няма доверие и тя е изпратена за състезанията за девойки.Защо ли….?

Бътерфлай– И тук има странна птица

Тя е с двойно гражданство -унгарско и румънско от нейните родители-трансилвански унгарци от Сату Маре.Лиляна преди години беше силна девойка,но в последствие загасна.Сега се появи със съмнително силното 59,05 и 2,09,12 в компанията на 

 Или

 Съчетано -И тук са 

 

 МЪЖЕ

Свободен стил

   И при мъжете унгарците нямат някакви забележителни успехи,но все пак са взимали медали и титли.И тук смяната на поколенията не само,че не е завършила,но и нее започнала!!!Ще берат ядове маджарите след време.

В късите дистанции властват

и руснакът с унгарско гражданство от лятото на 2015 г. Максим Лобановски/1996 .

Изненадващо не попаднаха в индивидуалните дисциплини двамата с най-добри времена,но от полуфиналите Нандор Немет/1999 г./, Петер Холода останали за 4 х 100 м.

Интересна е 4 х 200 м.където освен Козма и именития Петер Бернек /двамата и индивидуално/са и 17 годишния Кристоф Милак и легендарния Давид Верасто.

В дългите има оредяване с по 1 състезател 

Суперлюбопитно е,че за тази година преди него са осем състезатели и дори Дюрта с 15,05,12 няма да плува на 1500 м.Рашоски има 15,38,05!!!

Гръб-Дисциплина с много традиции и успехи.Сега ще участват 4 състезатели в по една дисциплина-

 Бруст-След драматичния провал в Рио на Даниел Дюрта/28 г./-16-то и 17-то място сега неговата лебедова песен е неясна. Сега с 1,00,35 и 2,09,72 той няма шансове за медал,но дано влезе във финала.Уникалния плувец заслужава подобаващо“сбогом“.

бътерфлай-Още една легенда ще каже последното на публиката- Ласло Чех/32 г./.

Той ще се пусне на трите дистанции.Трогателен е жеста на 17 годишния  Кристоф Милак да отстъпи своето място на Чех на 200 м.делфин.Иначе младежът е титуляр на 100 м.-51,98 ,а на 200-те е Тамаш Кендереши.

Съчетано -Ласло Чех ще е титуляр с неговите 200 м. заедно с Давид Верасто на 400 м. както и с Гергей Дюрта.

Много трудно е да се прогнозират спечелените медали предвид първата предолимпийска година,слабата заинтересованост на янките от Световните шампионати,но все пак-4-5 златни медала на Хосу и още 3-4 на останалите състезатели.

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: