ПЪРВА ЧАСТ-ПРОГНОЗИ ЗА БАЛКАНИАДА 2017 -с РУМЕН АТАНАСОВ


25/04-Жалко!От БФПС мълчат оглушително за евентуална покана към моя скромност за любимото ми състезание Балканиадата.Както казва Сашо Конкеев „Румка!Язък за плонжовете!!“Явно от БФПС не са разбрали за моята добронамереност и мислят,че им правя теманета.Изциганиха се вместо 124 души да настанят 125.Нищо!Продължаваме напред,но с две ,и то не наум!

     Какво да чакаме на най-големия регионален форум на полуострова.Някой беше писал,че информацията за Балканиадата е“Тъмна Индия“.Дори и нашия компютърен спец Вальо Балкански, който без проблем със своята НОКИЯ 1000 шари из компютрите на Федерацията,не може да се сети.Заболял е от амнезия!!

      Преди всичко състезанието включва най-добрите балкански младежи и девойки с минимални изключения-Саньков,Раду,Атасай и…това е!На тези възрасти предстоят две големи състезания-Европейското младежко в Нетаня-юли и Световното младежко  в Индианаполис -края на август.Някои девойки ще видим и на Световното в Будапеща-юли.Така,надали те ще са във върхова форма.

      Резултатите в нашата ранглиста, изработена с галактичен дизайн от Александър Конеев, няма как да бъдат повторени.Просто Балканиадата е една солидна тренировка с малко напъване.

      Какво ли седи и мисли по този въпрос „Anton Antonev“ или само седи?Как не каза една добра дума за нашата работа по информиране на плувната общност,а само с жлъч облива и облъчва „водняците“.Вальо Балкански се е заел да го „ловни ,кой е ?“.Аз знам обаче -КОЯ Е!!!!МЛАДЕЖИ

50 и 100 м.св.ст.Основни фаворити са Антъни Иванов/Бълг/и  явлението Даниел Мартин/Рум/И двамата не са чисти корулисти,но програмата им позволява да скочат в тези дисциплини.Със сериозни аспирации са и на 50-те метра17-годишния Георге Ратиу/Рум/ и световния ученически шампион от 2016 г.Ягиджан Шен/Тур/,а на 100 -те метра Алекса Бобар/Сър/и преориентирания от стайер на спринтьор Михайло Цепркало/БиХ/.Изненада може да поднесе само Георгиос Велиадис/Гър/

200 м.св.ст.Главен фаворит е Даниел Мартин/Рум/.той също е на 17 г.и тренира в Бакъу при Юлиан Матей.Битката за среброто и бронза ще е тежка между Беркан Чевиш/Тур/,Алекса Бобар/Сър/и изненадата Анжело Симич/БиХ/.Нашите нямат шанс за медали.

400 и 1500 м.св.ст-Да видим ще стане ли балкански шампион Петър Божилов/.Основни конкуренти са Никола Ратков/Сър/,трениращия в Гърция Констадинос Хадзитулис/Кипър/и Ефе Туран/Тур/.Изненада ще чакам от Андреас Георгакопулос/Гър/и Николас Йоанидес/Кипър/.

гръб-Смазващо предимство на Даниел Мартин/Рум/.Три златни медала без размисъл.За другите 6 медала ще ина титанична битка-две сребра ще грабне Панайотис Боланос/Гър/,едно-Ягиджан Шен/Тура бронза ще е да Юмитджан Гюреш или Тунджай Черитоолу/и двамата от Турция/и за внезапно избухналия Влад Патурца/Рум/.Нашият Владисла Терзиев е финалист на поне 2 дисциплини.

бруст-Има ли шанса за титла Любомир Епитропов?Да и то дори три златни медала.но Конкуренцията е убийствена-Евгений Папонин/Молд/,Спиридон Краниас и Никос Данос/Гър/и Амар Сапчанин/БиХ/.Като добавим и изненада от Мурад Нарман/Тур/се очертава люта битка.

бътерфлай– Антъни на куб са вероятните ни три титли.Все пак има доза песимизъм в близките резултати на главния съперник Юмитджан Гюреш/Тур/подкрепен от Даниел Мартин/Рум/,Михайло Цепркало/БиХ/,Николаос Данос/Гър/и изненадите  Георге Ратиу/Рум/и Парис Раптис/Гър/.

съчетано-Мътна,неясна,без откровен фаворит картина.Нещо като“Мъртво вълнение“.Все пак нищо чудно двете злата да окичат Николаос Данос/Гър/.С много шансове са и Сабин Боня/Рум/,напият юнак Светлозар Николов/400 м./,Алекса Бобар/Сър/-200 м.и Серат Ашък/Тур/.Изненадата ще е от Парис Раптис/Гър/на 200-те и Амар Сапчанин/БиХ/на 400 м.Явен фаворит на 200 м.съчетано е Даниел Мартин/Рум/,но тя е 30 м.след 200-те метра гръб и не ясно дали ще бъде възстановен.

4 х 100 м.св.ст-Пълен фаворит е Румъния.За другите медали-Турция,Гърция или Босна и Херцеговина.

4 х 200 м.св.стПълен фаворит е Румъния,но и Турция е опасно близо.За бронза -Гърция или България.

4 х 100 м.съчетана-Злато за Гърция,а за останалите медали-България/проблемен гръб/,Румъния/проблемен бруст/и Турция/без проблемен пост/.А може и изненадващо Босна и Херцеговина/проблемен гръб/СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ-РУМЕН АТАНАСОВ

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: