-обновява се-НАЦИОНАЛЕН ОТБОРЕН ШАМПИОНАТ НА БЪЛГАРИЯ-водещи Вальо Балкански,Александър Конкеев и Румен Атанасов


19/03-23,00 часа.Приключи последния де на ДОП/50 м./в София и кой от къде е.Състезанието ще се запомни с няколко факта.Масово участие на над 500 състезатели от които 2/3 мъже,категорична победа на ПСК Черно море,мощното рекордно плуване на Резултат с изображение за Антъни Иванов,Антъни Иванов,силните изяви на Калина Николаева,Резултат с изображение за Петър Божилов и борис божилов Петър Божилов, Резултат с изображение за Диана ПетковаДиана Петкова,на щафетите на Вихрен и Спринт и на завръщането на Джорджия Кадоглу.

    ДОП е възродената Купа на България в която нашите управляващи и опозиция участваха като състезатели в годините преди и след Прехода.Поздравления.Имаше крещяща нужда от зимен турнир на голям басеин на който да определим отборите за MULTINATION-ите в Прага и Пирея както и за Балканиадата.Както и като първо състезание за нормативи за Будапеща,Индианаполис,Нетаня,Дьор и Сан Рафаел.Това е с което разполагаме като потенциал-много или малко….това е.Коментарите са излишни.Имаме няколко млади дарования на които трябват сериозни състезания за израстване.Не такива като Дедеагач,Скопие и Ниш,а в Париж,Рим или Будапеща.Това лято има много състезания на които трябва да оставим разпознаваема диря.Най-вече от младите.Антъни Иванов,Диана Петкова,Петър Божилов,Калина Николаева,Вася Кадоглу,Любомир Епитропов,Калоян Левтеров,Божидара Орленко,Валентин Чайков,Светлозар Иванов и др.ще трябва да продължат традициите проправени от Лъчезар Шумков,Габриела Георгиева,Бояна Томова,Мартин Желев и отказалите се Нина Рангелова и Никола Димитров.Имаше и деца които не успяха да се изявят подобаващо.Не успяха засега.Няма да споменавам имена защото и без това им е тежко.Въпреки голямата ни  диаспора в чужбина имаме малко варианти за помощ-Алекс Антонов,Камелия Стоименова,Калоян Братанов.Състезанието премина прецизно,семпло,стройно и малко тихо.Тихо до оглушаване.Не зачетоха софиянци турнира и добре,че бяха провинциалните клубове и най-вече гласовитите майки и татковци от Варна,Пловдив,Сандански и най-вече от Велико Търново.

    Имаше и няколко неприятни и непристойни писма до главния редактор на родители които все пак съм поощрявал и ценял.Някои писани достойно и открито с името си,а някои подло и страхливо с псевдоними .Например „Пенчо“който всъщност е „Пена „и чийто IP адрес на мобилния телефон ми е останал от нейни писма до мен миналата  година .Чакам да ми се извини иначе ще я лъсна пред цялата общност.Не мога ги да разбера,но и ги разбирам.Или както казва Сашо Конкеев“Давам квартира на две студентки. На три няма да мога. Възрастен съм вече.“

    Сега остава да определим и отборите за Прага и Пирея като първия ще бъде и за Балканиадата в София.

  ПРАГА И СОФИЯ За големия Мулти/могат да участват само по 1 състезател в дисциплина/ при младежите 1999/2000 имаме изобилие от силни състезатели-Антъни Иванов,Петър Божилов,Любомир Епитропов,Тихомир Тодоров,Светлозар Николов и Владислав Терзиев към които за Балканиадата могат да се присъединят Благовест Божиновски,Ангел Йовчев и Любомир Андреев.При девойките-2000/2001 г.имаме тежка кадрова криза.Отборът ни се върти около Диана Петкова,София Иванова,Илина Йозова и Филотея Димитрова.Към тях ще видим в София и Виктория Петрова и София Найденова.

ПИРЕЯ В малкия Мулти/могат да участват само по 1 състезател в дисциплина/при младежите-2001/2002 г.имаме голям избор от таланти-Иван Алмаджиев,Павел Банчев,Йордан Янчев,Атанас Аврамов,Георги Цурев,Здравко Баблаков,Преслав Маринов и Симеон Събев.При девойките-2002/2003 г нямаме богат избор-Вася Кадоглу,Божидара Орленко,Йоана Димова и Стела Рускова.

 

А сега на въпроса за сериите от третия ден.

РЕЗУЛТАТИ ОТ СЕРИИТЕ

200 м.кроул-мъже-Отпадна от финала  Стоичко Стоицов, а се класираха Антоний Моралийски

200 м.кроул-жени-Отпадна от финала Дария Маркова ,а се класира Ивона Христова.

100 м.бруст-мъжеОтпаднаха от финала Преслав Маринов,а се класираха  Виктор Русинов и Любомир Андреев

100 м.бруст жени-без изненади

1500 м.кроул-мъже-без изненади

 50 м.гръб-мъже-Отпаднаха от финала Любомир Алексиев и Калоян Левтеров,а се класира ветерана 37 годишния Иван Ангелов

50 м.гръб-женибез изненади

50 м.делфин-мъжебез изненади

50 м.делфин-жени Отпадна от финала Филотея Димитрова,а се класира Лилия Тодорова

200 м.съчетано-мъже-Отпаднаха от големия финал Венелин Смуков и Симеон Събев.а се класира изненадващо Димитър Пазвански

200 м.съчетано-женибез изненади

Шумно и триумфално продължи и втория ден на ДОП.

РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИНАЛИТЕ-втори ден

800 м.кроул-жени-Денят започна с отличното плуване на Вася Кадоглу/Астери/.Макар и силно простудена и кашляща детето изплува тежките метри  като водеше през цялото време.Среброто на Мануела Николова/Астери/и тя 2003 г.потвърди силата на младшата които разказаха играта на какичките.Впрочем последните никакви ги няма.Тежки мисли за Балканиадата.Иначе Вася ще пътува за Пирея.

100 м.кроул-мъже-Не повярвах на резултатите.Слабички и само Иван Алмаджиев/Младост 91/покри норматив за Пирея.Много близо са Тодор Тодоров и Павел Банчев.Така се оформя една привлекателна 4 х 100 м.в „пеещия автобус“в който БФПС може да намери едно място и за главния редактор.Само да не се охарчи…

100 м.кроул-жени-Класическа победа на Диана Петкова/Спринт/ която може да лети последователно за Прага,Нетаня и Индианаполис.Препоръчвам и последния, защото до Будапеща винаги може да отиде.София Иванова/Астери/малко пооцвети тъжната картина на девическия ни отбор за Балканиадата.Ще ядем бой и то здрав.И дано Диди и Софи ни измъкнат.Поздравления за Никол Кошеджийска ,която остана вярна на клуба си и му помага в трудната ситуация 

200 м.бруст-мъже-Злато за Любо Епитропов/Етър 2000/,виза за Нетаня и Индианаполис.Чувам тежкото дишане на БФПС“Мале,колко ли харчове ще направим за Америка.Че ако вземем и Румен Атанасов в товарния отсек на Боинга-за по евтино….парите са свършили.Дали 530 000 лева така лесно свършват.Преслав Маринов/Царевец ВТУ/също ще пътува за Пирея,а на Здравко Баблаков/Боляри 2002/трябва още малко.

200 м.бруст жени--Божидара Орленко/ПСК Черно море/взе втора титла 

 100 м.гръб-мъже-И тук тъжничка картина за Балканиадата.И двамата ни момци с тези резултати…..Радва Атанас Аврамов/Сандански/който ще отиде в Пирея.

100 м.гръб-жени-Победителката Габриела Георгиева/ЦСКС/и подгласничката Бояна Томова спечелиха рутинно иявно ще залагат на други състезания за Будапеща.И тук тъжна картина за Балканиадата….

200 м.делфин-мъже-Победата на Тихомир Тодоров му осигурява място за Балканиадата.Той има резервиран билет за Индианаполис -2,04,04 от „Александрия“в Кавала през декември 2016 г.

200 м.делфин-жени -Фантастика в плуване ни показа Калина Николаева/ПСК „Черно море“/с нов национален рекорд за девойки-младша .Тя ще отиде в Пирея с другите деца както и в Сан Рафаел на КОМЕН-а,но за 400 м.съчетано/.Всъщност има и други стартове.Постижението на Филотея Димитрова/Албатрос 2001/ е добро за Балканиадата.Три „астерки“във финала си е истинско чудо.Вася Кадоглу беше явно заложила на златото на 800-те метра и определено беше и изморена, и болничка.

4 х 200 м.мъже-Плуването на Антъни Иванов на първи пост на Вихрен беше изумително-1,50,56 и нов национален рекорд.Малко хора обаче отчетоха и първия пост на суперталанта ни Валентин Чайков в отбора на Черно море с отлично време- 2,04,94 .

4 х 200 м.жени-

18/03 12,00 часа Днес пристигна от Лондон Резултат с изображение за Джорджия КадоглуДжорджия Кадоглу която утре ще плува бруста на съчетаната женска щафета в отбора на „Астери“.

РЕЗУЛТАТИ ОТ СЕРИИТЕ

100 м.кроул-мъже-Отпадна от финала  Благовест Божиновски, а се класираха Павел Банчев и Велислав Терзиев.

100 м.кроул-жени-Отпадна от финала Райя Зашева ,която премина от Пирин в другия благоевградски клуб ГД спорт,а се класира Кристина Николова.

200 м.бруст-мъжеОтпаднаха от финала Михаил Петров преминал в Славия и ,а се класира Виктор Русинов 

200 м.бруст жени-без изненади

800 м.кроул-жени-без изненади

 100 м.гръб-мъжебез изненади

100 м.гръб-женибез изненади

200 м.делфин-мъже

200 м.делфин-жени без изненади

17/03 23,00 часа Приключи първия ден под акомпанимента на поредната порция от 5 национални рекорда и от традиционно звучн0- кънтящия шамар нанесен на главния редактор от разярена негова читателка.Гадая дали е била искрена приятелка ,но по хладните думи на „сбогом, бамбино“-най-вероятно да.След като зловещия тон лъха отвсякъде значи ме е харесвала?Малко странен е повода на скъсване,но така е решила.Абе,както казва Сашо Конкеев- „Всички проблеми винаги започват по един и същ начин: Седяла си жената… Скучаела.И си мислела ….Странен е светът. Кутията за пица е квадратна. Пицата вътре е кръгла, а порциите са триъгълни“.Явно ядът  и към мен и е пламнал до толкова голям,че е забравила да сложи дори едно обръщение.Например“Сър,Румен-сан или ефенди“.Толкова по въпроса!!!!

    Иначе брояча на сайта отново загря до стоманено пламтящо/над 3000 посещения от които 2100 от България/ и това показва,че сме четени,коментирани,уважавани до време,мразени,одумвани,харесвани по сметка или както е в лафа“Ривеш.А, га яди кифтетата не рива“ .Тук ще рипнат поне няколко души….

   Не мога да разбера по кои нормативи БФПС ще определи отбора ни за EYOF в Дьор?Нещо не се вързва!Дали ще има свободно съчинение или…..Вярно,че БОК изпраща,но имената се подават от Федерацията.Ако не знаят нормативите определени от ЕОК за Дьор да им ги кажа.

РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИНАЛИТЕ

50 м.кроул-мъже-Победата на Антъни Иванов е закономерна с 23,44.Не му стигна 0,01 сек за норматив за Индианаполис и Нетаня.Отличен на новата ми надежда Павел Банчев-24,12 и очакването Благовест Божиновски -24,68 да“ напредне с материала“ при Никола Петров за Балканиадата.

50 м.кроул-жени--Злато за Диана Петкова с внушителен резултат-25,94.Тя покрива норматив за Индианаполис и Нетаня.както и „Б“за Будапеща.Гледам за София Иванова и с надежда за догодина при работата и с Динко Юкич.

400 м.съчетано-мъже-Победата на Светлозар Николов-4,36,59 е впечаляваща и едно по-добро време-около 4,33  може да му осигури бронз на Балканиадата.

400 м.съчетано-жени-Малката варненка Кали Николаева продължава да ме изумява и радва.Отлично време и покрит норматив за КОМЕН/Честито и чакам още.

50 м.бруст-мъже-Отново Лъчезар Шумков-28,20 се наложи с лекота и  има норматив Б за Световното.Любомир Епитропов също постигна време-29,21 което му гарантира билет за САЩ и Израел.

50 м.бруст жени-Божидара Орленко спечели с 34,54.Жалко.че я нямаше все още Джорджия Кадоглу,но се надявам утре да е на линия.

200 м.гръб-мъже-Победа на Владислав Терзиев .И той преминал от Младост 91 и Спринт.В този стил има времеви проблем и голяма неизвестна за Кристиян Минковски за Балканиадата.Радващо е завръщането на Георги Цурев с подходящо за етапа на подготовка постижение.

200 м.гръб-жени-Габриела Георгиева , Бояна Томова и Калина Николаева закономерно си разделиха медалите.И тук проблеми за Балканиадата при девойките.

100 м.делфин-мъже-Нямам думи за мощта на Антъни Иванов-53,00-най-добро време в Европа и трето в света за младежи за 2017 г.Той покрива норматив за Индианаполис и Нетаня както и „Б“за Будапеща.Отлично плуване на Тихомир Тодоров-55,70,но във финал Б и много надежди за медал на Балканиадата.

100 м.делфин-жени -Добромира Иванова се утвърди като лидер у нас,но времето което впечатлява е недостатъчно за големи подвизи.Стряскащо висок е норматива за КОМЕН,но се надявам Вася Кадоглу да успее на 200 м.И дано е напълно здрава днес.И тук за Балканиадата“Хюстън,имаме проблем“.

400 м.кроул-мъже-Злато за Петър Божилов.Той има вече норматив на 800 м.и 1500 м.в Патра през декември за Нетаня от декември и да видим развръзката за Индианаполис.  

400 м.кроул-жени-Победа за варненката Бояна Кирчева и серизони тревоги за Балканиадата.

   И за финал  запомнете момичета! „Единственото силно чувство, което мъжете винаги си признават, че изпитват  е чувството за силен глад.Ние сме способни да седим неподвижно 2 часа и да гледаме без прекъсване в една рибарска плувка, а в същото време не можем да изтърпим жена си и 5 минути, докато си слага грима.“

17/03 14,00 часа РЕЗУЛТАТИ ОТ СЕРИИТЕ

50 м.кроул-мъже-Отпаднаха от финала сензационно Александър Николов и Стоичко Стоицов, а се класира Михаил Кръстев/Сандански-2002 г.

50 м.кроул-жени-Отпаднаха от финала Станислава Сарандева и Виктория Иванова,а се класира Кристина Николова

400 м.съчетано-мъже-без изненади

400 м.съчетано-женибез изненади

50 м.бруст-мъжебез изненади

50 м.бруст жени-без изненади

200 м.гръб-мъжеОтпаднаха от финала Никола Кривулев и Самуил Николов,а се класира възродения Владимир Владимиров 

200 м.гръб-жениОтпаднаха от финала Стела Рускова и Никол Кошеджийска,а се класирана възродената Тони Лалова и Светла Згурова

100 м.делфин-мъжеОтпаднаха от финала сензационно Тихомир Тодоров,Виктор Николов и Тодор Тодоров,а се класира 36-годишния ветеран-републикански шампион от 90.те години Георги Палазов

100 м.делфин-жени Отпадна от финала Йоана Димова,а се класираПетя Бонева

400 м.кроул-мъже-без изненади

400 м.кроул-женибез изненади

17/03 10,00 часа LIVE отразяването на резултатите от Официоза пак се счупи.Публиката е натъмно и успяхме само да зърнем протокола на 400 м.съчетано където сияйната звезда Калина Николаева смачка конкуренцията с отлично време-5.09.03.Какво ли ни чака на финала довечера.Малко ме изненада отсъствието на невероятното ни дарование Вася Кадоглу.По информация на Вальо Балкански тя понакашля и стискаме палци всичко да е наред.Два реда пред нашият експерт Александър Конкеев е отборът на Астери ,чийто тийммениджър г-жа Гергана Василева е лошо настинала и би трябвало да пази леглото ,а не да рискува здравето си в душния басеин.

16/03-20,00 часа Един от най-добрите български младежи Калоян Братанов/Астери/няма да участва на ДОП.Очаквайте и нова информация за Джорджия Кадоглу която въпреки,че фигурира в стартовия протокол,няма да участва на индивидуалните плувания на бруст поради полагане на изпити в Лондон.Но ще има и голяма изненада която ще научите само при нас .Ще имате и най-нова информация за всичко случило се и неслучило се на ДОП.Научаваме от Вальо Балкански и доста любопитни неща около отборите и тяхното настаняване в хотел“Диана“

16/0307,00 часа Започва дългоочакваната историческа възстановка-зимен шампионат на 50 м.басеин.Нашите специални пратеници Вальо Балкански и Александър Конкеев са вече в София и ще присъстват на техническата конференция.ДОП-а е единственото състезание за годината в което малките ни таланти-младша възраст ще мерят сили редом с големите ни плувци.Сигурен съм,че едно евентуално тяхно допускане и  на Открития летен шампионат ще внесе много живец и ще бъде добро изпитание за тях.Въпреки желанието ни да публикуваме отборите за участие в ДОП много треньори високомерно не ни отговориха-явно се страхуват от някого.Или ще се измъкнат,че не са си отворили пощата въпреки,че цял ден висят в нея.Те губят.Главен ръководител е Райчин Антонов,а главен съдия-Велислав Цеков.

        Гледам нормативите за участие на нашите състезатели за Мултинейшъните и за Комен-Постижения за участие на Мултинейшън и Comen cup за 2017 г. Не е ясно нито кой ще замине,нито кой -не!Да видим дали ще се спазят или пеещия автобус на Прага и Пирея ще се напълни по“целесъобразност“.Ще следим за това.За Сан Рафаел/Франция/подозрително високите нормативи ми намирисват на икономии за билети.Пълно мълчание има и за Балканиадата -няма оповестени дати,няма контакти с другите федерации,или както вече писахме“Ами сега?„Имам чувството,че византийците ни изиграха, като ни натресоха едно състезание в момент на финансова немощ на БФПС.Дали си отмъщават за император Никифор I Геник,или за битката при Клокотница??То и гаджалите лесно се отърваха от ужаса да опазят състезателите в Истанбул.

     А битката за отборното класиране предстои.Обичайните заподозрени са ПСК“Черно море“,обезкървения „Младост 91“,Бриз,Етър 2000,Вихрен,Спринт-Пловдив,Дамини Лято Връбница,НСА,Астери и…дано има и изненади.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: