НЕТАНЯ СРЕЩУ ДЬОР-коментар на РУМЕН АТАНАСОВ


%d0%b8%d0%b7%d1%82%d0%b5%d0%b3%d0%bb%d0%b5%d0%bd-%d1%84%d0%b0%d0%b9%d0%bbПиша този коментар с изтръпнали пръсти на краката след опустошителната критика на нашият меценат г-н Курбан Бердиев поради моята усукващо-пируетна позиция по плувни въпроси, съчетана с „плонжове пред БФПС „за кеф на Опозицията и смътната тилилейска показност на сайта ни.

       Спестих на женската ни аудитория преводът на някои чеченски изрази, защото тяхното приложение в“ сивия и отегчителен безкрайно дълъг  съпружески живот“,би върнал нещата на фаза“трета целувка и първо трескаво ровене в дрехите“.Въпреки,че е ясно“кое къде е!!!“.

       Между другото нашия компютърен спец Вальо Балкански установи IP адреса и мобилния телефон на Iva Nedeva ,чийто Email по пощата ABV e от телефон ,изненадващо е запаметен в моя.Потресен съм!Не съм очаквал такъв удар от близък човек!!!

          Та, на въпросът“Нетаня срещу Дьор“.Двете континентални състезания Европейското младежко/младежи 18-17 г.и девойки-17-16 г./ и Европейския младежски фестивал/юноши-16-15 г.и девойки-15-14 г./ досега си съжителстваха мирно и спокойно. Подмамена от азерски манати през 2015 г., ЛЕН реши Европейските игри да включат и фестивалните възрасти към Младежкия шампионат и така през 2016 г.в Ходмезовашархей цъфнаха цели 4 възрасти-18-15 г.и 17-14 г.Но миналата година нямаше Фестивал.Той се провежда от измислената Федерация на НОК на европейските държави на 2 нечетни години  .Явно ЛЕН „клекна „пред ФИНА по повод наредбата за първенствата за младежи и копира възрастите на Световното младежко първенство.Ще спестя изводите при“клякането“заради детската ни аудитория.Но не и заради женската…Боже!Тук пак си представям гороломния поглед на г-н Бердиев, който вместо да си гледа потока от манекенки ,който се изнизва по палубата на яхтата му/сега е на Кайманите/, чете публикациите ни и се заканва да ни намали логистиката.

         Така през тази година на бедните откъм плувни ресурси държави като България се изсипва дъжд от състезания.И само БФПС е в потрес как със 150 000 лева по-малко от миналата година да развее нашето знаме в Стария и Новия свят и на Светите земи.Ако разбира се са се сетили да го сложат в раничката на най-малкия представител на отбора.

      Европейското младежко първенство е в израелския курорт Нетаня и ще се проведе ot 28 юни до 2 юли и включва младежи-1999-2002 г.и девойки-2000-2003 г.

      Европейският младежки фестивал е в унгарския град Дьор и е от 24-27 юли или цял месец по-късно и включва юноши-2001-2002 г.и девойки-2002-2003 г.

        Водещите държави в тези възрасти ще сформира два или три различни по участници отбори,а ние трябва да решаваме рационално.Най-вероятно за Нетаня ще заминат Антъни Иванов,Петър Божилов ,Диана Петкова и евентуално Калоян Братанов с водач….Виж ,тук и аз мога да си предложа услугите си  с моя уникален иврит разбираем и от евреите-ашкенази и сефаради,че и от митничарите на летище“Бен Гурион“в Тел Авив.За Дьор вероятно ще тръгнат Василики Кадоглу,Иван Алмаджиев и вероятно Алекс Антонов и водач….Ако не ме огрее за Нетаня тук отново мога да“ плонжирам“/според нашия меценат/пред БФПС, за да се използват моите лингвистични способности по угро-финския маджарски език.Във Федерацията не знаят високото ниво на моите познания по този език, за да не  се червят ръководителите на  „Пеещия автобус“пред организаторите с езика“забелване на очи,вкарване на пръсти в гърдите на митничарите,немеещи мимики и отмятане на глава в ляво и надолу“.

      А вече ще е отминал CO.ME.N в Санкт Рафаел/Франция/на 24 и 25 юни където ще плуват момчета-2001-2002 г.и момичета-2003-2004 г.където чакам чудеса от Калина Николаева,Васили Кадоглу,Алекс Антонов водени от…Ех…френския ми е перфектен при това с провансалски диалект на какъвто се говори по Лазурния бряг.И дано от БФПС се сетят ,когато ме командироват, да ми дадат и една химикалка,която отдавна/от 1981 г./ очаквам да ми изпратят.

      А се задава и лелеяният Световен младежки шампионат в Индианапълис -23-28 август.За там ще пътуват ,ако има пари….Ако нямаме участници,нашият меценат г-н Бердиев е обещал да ме командирова.Стига щормовете и торнадата да не изметат от палубата му манекенките ,които пекат крехки телеса на карибското слънци и пак аз да бъда виновен…. че са загорели ,пардон ,изгорели!!!РУМЕН АТАНАСОВ

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: