ЯПОНИЯ-Иновации и технологии за подпомагане на плувните успехи-автор Кристиян Минковски


                     Свързано изображениеЯПОНИЯ-Иновации и технологии за подпомагане на плувните успехи 

                          Резултат с изображение за Кристиян Минковски Автор -Кристиян Минковски-главен мениджър на националните отбори

      Япония е една от водещите нации по плуване в света. sp-swim-a-20160412-870x580На Олимпийските игри в Рио японските състезатели бяха 34 /най-големия отбор след Токио 1964-38 д./спечелиха 2 златни,2 сребърни и 3 бронзови медали и зае четвърто място по медали в плуването.В Казан 2015 на световното първенство японците имаха 3 титли и 1 сребърен медали,а световното младежко първенство в Сингапур 2015 взеха 6 медала от които 3 златни.

      В“ Страната на изгряващото слънце“която има 127 млн.души са регистрирани 6000 клуба с над 120 000 състезатели от които 70 000 жени.

       В столицата Токио е създаден Резултат с изображение за tatsumi swimming centerнационален спортен аква център“Тацуми“ за 4500 зрители в който могат да се провеждат всички видове водни спортове .Центърът разполага с ултрамодерно оборудване и високи технологии от фирмата Сейко в спортни зали за възстановяване и наблюдение, Резултат с изображение за tatsumi swimming centerолимпийски и тренировъчни басейни с подводни камери,щаб към федерацията от компетентни анализатори и  Научен институт по възстановяване.Има и комисия за анализационни техники и скорост.

            Всяка година японската федерация организира през февруари-март и през май-юни лагери в националните тренировъчни центрове отделно за мъже в Резултат с изображение за okayama swimming poolОкаяма и Свързано изображениеСайтама и за жени в Резултат с изображение за chiba swimming pool 50 m.Чиба иРезултат с изображение за nijgata swimming pool 50 m. Ниигата .

            Специални мобилни лаборатории „Исузу „ правят при малките възрасти/до 13 години/ основни изследвания и тестове за диагностика на моментно състояние, включително медицински изследвания.

            Япония е резлизирала от 2008г. до 2010г. Специална програма включваща обучение и психологически тестове за мотивацията на родителите на състезателите .От миналата година има второ издание за родителите на състезателите предвидени в разширения национален отбор от 800 души.Те се готвят в над 90 специализирани звена под надзора на Kazan, Russia. 3rd Aug, 2015. Norimasa Hirai (JPN) Swimming : 16th FINA World Championships Kazan 2015 practice Stock Photoнационални треньор Норимаса Хирай и неговите помощници Цуйоши Като и Юта Суенага при мъжете и Кен Такакува и Рейко Накамура при жените.

            На японските шампионати се правят RACE анализи на първите 16 състезатели във всяка дисциплина. Има по 1 камери за всеки 2 коридори и 2 общи камери, които отчитат показатели на всеки 5 метра (включващи скорост, темпо, крачка).

             Има изградени над 20 плувни басейни само за плуване, спонсорирани от Хитачи и оборудвани с всичката необходима техника и апаратура за плувни анализи. Треньорите получават веднага необходимата информация на лаптопите си или на специални монитори. По време на всяка тренировка, треньорите виждат на мобилни монитори всички показатели на плувците относно техника, скорост и др..

      Японските научни лаборатории са създадели иновативни импланти за биохимичен анализ в реално време, както и за непрекъснат контрол на изразходваните и необходимите килокалории.

      В над 15 града са изградени хидроканали с подвижни подводни камери и апаратура за определяне на VO2 max.Японските треньори разполагат с различни апаратури за всички плувни елементи във вода и на сухо по елементи и в детайли. Тя включва изследвания със съпротивления, с улесняване на движенията и в естествен вариант, тест VO2  в канал:

  1. 2 х 5-7 х 5 s мах +10s надолу

  2. 7-10 х 5-7 х 20 s мах +10s надолу

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: