ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЮ НА ГЛАВНИЯ РЕДАКТОР С Г-Н КРИСТИЯН МИНКОВСКИ-ГЛАВЕН МЕНИДЖЪР НА НАЦИОНАЛНИТЕ НИ ОТБОРИ ПО ПЛУВАНЕ.


%d0%b8%d0%b7%d1%82%d0%b5%d0%b3%d0%bb%d0%b5%d0%bd-%d1%84%d0%b0%d0%b9%d0%bb

-Здравейте г-н Минковски.Честита Нова година и за много години.Убеден съм,че тази година ще имаме нови големи успехи.

Здравейте г-н Атанасов .Честита Нова Година! С пожелание за здраве и успехи във всички начинания.

-Г-н Минковски.Как оценявате последния голям предновогодишен световенн форум-Световното на малък басеин в Уиндзър?

Много силно състезание, въпреки отсъствието на някои звезди. Българското участие беше успешно като завършек на един много тежък сезон за участниците ни.

-Шампионатът беше любопитен със строгите си финансови ограничения .Как се чувствахте на трибуните пред едни басеин сглобен върху хокейна площадка?

Все повече състезания се провеждат на сглобяеми басейни по причини- финансови и  организационни. По този начин има по-големи трибуни и се създава атмосфера подобаваща на форума.

-В Уиндзор участвахте в семинар на който лекции изнесоха светила в плуването.Какво е чувството да попаднеш в Меката на треньорите?Все пак сте млад специалист призван да ръководи тактически българското плуване.

Семинарът беше ползотворен и отлично организиран. Бяха представени интересни теми, като в някои от тях очаквах повече детайли. Акцентите от всички теми бяха представени на вниманието на участниците в семинара организиран от БФПС през месец  декември в София.

Бяхте така любезен да ми изпратите вашите записки на основната част от проведените лекции в Унидзор.Световното плуване върви с мощни крачки и новостите се изливат като водопад.Надявам се,че ще бъдете така благосклонен да запознаем нашите читатели с иновативните методи на работа.Нека това да бъде един много поучителен и ценен цикъл от разработки в помощ на нашите треньори.Как оценявате в БФПС и лично вие изтеклата 2016 г

Изминалата 2016 година беше много успешна за плуването в България. Финалите на Нина Рангелова от Европейско първенство за мъже и жени в Лондон, сребърния медал на Антъни Иванов от Европейско първенство за юноши и девойки в Ходмезовашархей, 9-тото му място на Европейско първенство за мъже и жени в Лондон, 15-то място на Световно първенство за мъже и жени в Ундзор,15-то място на Венцислав Айдарски от Олимпийските игри в Рио, 6 състезатели с покрити квоти за участие в ОИ, 174 национални рекорди, 8 медала от Мултинейшън, 14 медала от Балкански игри, от които 7 златни. Всичко това ми дава основание да определя 2016 година като успешна за плуването в България.

-Напълно съм съгласен с тази констатация.Много силно вървят детските ни възрасти.В изготвяните от мен  Световни възрастови групи за 2016 при младежите,юношите и момчетата имаме цели седем представители в ТОП на отделните възрасти.Това е нещо небивало досега!Изцяло поддържник съм промените в наредбите за първенствата и въвеждането на зимен шампионат на 50 м.басеин.Помните преди години,когато бяхте национален състезател в бътерфлая,че имаше такова първенство-за Купата на България.?Не съм съгласен с решенията на Техническия комитет за косвено запазване на рекордите за делфинчета и рибки под смътното“най-добри времена“.Така ще продължи“ пришпорването“ в малките възрасти на децата…..

Повече от 20 специалисти в плуването се работиха по промените в правилата за провеждане на състезания. Заедно успяхме да стигнем до окончателния вариант и вярваме, че промените ще са от полза за повишаване нивото и качеството на плуването в България.

-Недостигът на добри състезатели в много дисциплини не може ли да бъде компенсиран с издирването и поканването на наши сънародници,които живеят в чужбина.Ето както е случая с Калоян Братанов и Камелия Стоименова?Защо не поканим и Александра Антонов,Йосиф Миладинов….

БФПС припознава всички български граждани, които искат да представят родината ни. Условие за включването им в националните отбори е да бъдат картотекирани в български плувни клубове, членове на БФПС. Всеки, който изяви желание и отговаря на изискванията е добре дошъл.Всички изброени са част от състезателите, на които ще разчитаме за достойно представяне на ОИ в Токио 2020 г., както и във всички Международни състезания по плуване в периода от 2017 година нататък.

-В плуването ни винаги нещо се е деляло. Аз се занимавам с плувните дела още от 1981 г.Особено след 1990 г.напрежението в работата на Федерацията е ежедневие.В социалните мрежи сте често атакувани за едно или друго.Похвалите за малко и това много ме изненадва.Явно сме доста черногледи и трудно виждаме хубавото.или не искаме….А и БФПС не отговаря на нападките…

Разчитаме на помощ и подкрепа от всички, които са добронамерени и с които гледаме в една и съща посока.БФПС според правомощията и възможностите си полага всички усилия за намаляване на напрежението винаги, когато то ескалира.Федерацията също така полага всички възможни усилия за решаването на текущи проблеми пред клубовете- членове на федерацията.През 2016 г. бяха проведени срещи във Варна, Бургас, София и Пловдив с клубовете, членове на федерацията за запознаване с текущи проблеми и техните предложения

-Г-н Минковски.Благодаря за интервюто! 

С пожелание за много здраве и успешна година на всички ваши читатели.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: