АВТОРСКА ПОРЕДИЦА“СВЕТОВНОТО ПЛУВАНЕ ПРЕЗ 2016-2017 г-ЯПОНИЯ-“Koничи Уа”-коментар на АЛЕКСАНДЪР КОНКЕЕВ


      Свързано изображение ЯПОНИЯ-КОНИЧИ УА-коментар на АЛЕКСАНДЪР КОНКЕЕВkonkeew_1                     В Япония Резултат с изображение за japan swimmers плуването е спорт заемащ 4-то място по спечелени златни медали  и 3-то място по общо спечелени медали на олимпийски игри. Резултат с изображение за japan swimmers На олимпиадата в Рио страната се нареди на 6 място по спечелени отличия. Съотношението при медалите е 22/26/32  съответно за златни сребърни и бронзови. Такова съотношение само загатва за Свързано изображениевисоката класа на Японското плуване понеже неговите представители много рядко не участват във финалните плувания. На олимпиадата в Рио Японските спортисти завоюваха рекордния за всички участия  41 броя медали, което е сериозна заявка за силно представяне в домакинската олимпиада през 2020. Резултат с изображение за japan swimmersПлуването заедно с борбата са на второ място с 7 бр медала след  джудото ,което е спечелило 12 бр отличия.

        Злато бе спечелено отРезултат с изображение за japan swimmers Косуке Ханино на 400м съчетано и Рио Кането на 200м бруст . Косуке Ханино  на 200 съч. и Масато Сакаи на 200м бътерфлай  спечелиха сребърни медали. Дая Сето на 400м съч. и Нацуми Хоши на 200м бътерфлай заедно с щафетата Свързано изображение4х200м за мъже Косуке Ханино ,Наито Ехара,Юки Кобори и Такеши Матцуда окичили се с бронз ,допълват колекцията  до  7 медала. Забележително е как плувците от страната на изгряващото слънце твърдо следват самураѝските традиции и никога досега не са ползвали възможността да включват повече от 4 състезателя в щафетните плувания.

          Резултат с изображение за japan swimmersИпей Ватанабе направи олимпийски рекорд в полуфинала на 200м бруст  02:07.22 но в финалното плуване остана на 6 място с 02.07.87 след като водеше до 175 метър дори на световния рекорд, при това другия японец  Ясухиро Косеки е 5-ти с 02:07.80 . Конкуренцията обаче е убийствена дори за 200м.200-br-baladin

При драматичния финал на 400м жени в атлетиката разликата между Милър и Феликс  е отново 0.07.miller

             В плуването обаче имаме цели четири оспорвани единоборства при такава разлика. Това показва колко силно конкурентен спорт е плуването въпреки затрудненото  предвижване във водната среда.

          Свързано изображение   В 100 метровата дистанция Ясухиро Косеки зае 6 място разделяйки представителите на домакините от Бразилия.  На 200м свободен стил Косуке Ханино влезе с първо време на финала но остана 7 на 0,57 от медала. Ниромаса Фуджимори остана на 0.16 от медала на 200м съчетано и зае 4 място. Дая Сето е 5 на 200м делфин където  Масато Сакаи  загуби златото от Фелпс с 0.04 . Само Риосуке Ирие разочарова със своите 7 и 8 място в гърба понеже като медалист от Лондон от него очаквахме по-предни класирания.

           Резултат с изображение за japan swimmers При жените Сакико Шимизу постави национален рекорд в сериѝте на 400 м съчетано но на финала зае 8 място, като плува по слабо от другата Японка в дисциплината Михо Такахаши заела 10 място. Резултат с изображение за japan swimmers Рикако Ике със своя национален рекорд  56.86 във финалното плуване на 100 м бътерфлаѝ остана на 5 място на 0,23 от бронзовия медал. Тя е само на 16 години и зае 21 място точно пред нашата Нина Рангелова на 200м свободен стил.Статистиката от Рио показа ,че олимпиѝците между 16-20 год са 29% а тези между 21-25 са 48% така,че можем спокоѝно да очакваме това момиче в Токио да атакува медалите в делфина и спринтовия кроул.

                      Както виждаме от примерите по горе Японското плуване има много добри позиции да завоюва повече медали на домакинската олимпиада през 2020.Дали  успехите на Косуке Ханино, Такеши Мацуда,Дая Сето,Косуке Китаджима и при жените на Рие Кането, Свързано изображениеКанако Ватанабе и Свързано изображениеНацуми Хоши са достатъчно добра основа това да се случи  на следващата олимпиада в Токио ни предстои да видим.АЛЕКСАНДЪР КОНКЕЕВ

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: