ИМПРОМПТЮ и българското плуване-задължителен коментар на РУМЕН АТАНАСОВ


d180d183d0bcd0b5d0bd-d0b0d182d0b0d0bdd0b0d181d0bed0b211Дебатите около решенията на Техническия комитет на БФПС за Реформа в нашето плуване ,които предстои да бъдат разгледани от Управителния съвет, се разгарят.Затихват и колебанията на досега неубедените в правотата си страни.Нашият сайт едниствен коментира тези тежки и болезнени аденоми които разяждат последните 20 години българското плуване.

    Има в Азия  Резултат с изображение за дуриан плодедин плод-дуриан който има вкус средно между кашкавал,орех и лук и съдържа много органична сяра и е мощен антисептик.Но от него се носи такава ужасна воня,че е забранен за консумиране в хотели,транспорт и магазини.Причината е веществото индол който пък прави на плода невероятно мощен афродизиак.Тук нашия морален стожер и „дъб,който е борът в градината на сайта ни“ Александър Конкеев би казал „Румка!Една жена никога не вижда какво правим за нея!Тя винаги вижда това което не правим!„Мисъл сравнима с  изригването на  Попокатепетъл в Мексико.Такъв жар попилява историята.

   Моя скромност ,като главен редактор, категорично заставам на страната на БФПС подкрепен от  35 годишно ми наблюдение на родното ни плуване.Сега моята добра читателка от….ще започне да смята на сметалото и от 1 клас годините ми и леко ще се разочарова.Така като преди време една моя бивша приятелка ,запотена ми викаше“Не си нещо особено….“А тя си беше „особена“,понеже я познаваше половината Пловдив,а тя останалата половина.

  Пагубното изчезване и разтапяне на младите ни таланти от 9 до 12 г.е вече български патент.Остава само да го регистрираме в Световната патентна агенция.Боже!Като си представя колко много български деца с хъс и родителска гордост биеха балканските,републиканските и дори европейските рекорди за тези възрасти.И как събудили на 13 годинки главоломно се сриват.Години в които Франция,Австралия,Нидерландия и най-вече САЩ ги събират за пръв път на национален шампионат.Та тези държави били много глупави и задръстени или както би написал нашия авиационен ас г-н Конкеев“Когато къщата гори ,поне да се стопилим на огъня“.Е,не….Това е грандиозно!

   Надявам се,че организирането на два шампионата през зимата/март 2017 г/Открит за мъже,жени и старша-2002 г.и по-големи и за Младша и деца-2004 и по-големи на 50 м.басеин ще бъде старт в бъдешето.Това няма да е края на нашето плуване.Дори няма да бъде началото на края.Тези шампионати са края на началото на кризата и парализата налегнала родното ни плуване.

   Гледам по трибуните на ветерана-басеин „Младост“в Пловдив майките и татковците,които оше не са били родени или са минавали прави под масата когато съм започнал статистическа работа.А М.Л.П от Дворцовия придворен сайт е тичал на воля със синя връзка на чавдарче на вратлето.Седя и си мисля.Или само седя!

   Имаше години когато на Балканиада всеки пропуснат медал от наш плувец се смяташе за национален позор и ръководителите на Федерацията се криеха из мрачните и тогава коридори,стаи и най-вече в пушалнята на БСФС.А сега опряхме да разчитаме на милостинята на хитрите елини или на второстепенните гаджали да ни пуснат някой медал.Яд ме е!Срам ме е !Елада и Турция нямат национални шампионати под 12 г.Можете да проверите!Провеждат регионални първенства по групирани теми и вилаети.

А ние разчитаме на случайни таланти,а не на закономерно създадени.Дали Ницше не е прав като пише“Случайността е неосъзната неоходимост“.

За трети път предлагам на БФПС  Лятна детска Олимпиада 2017 г. за малките палавници -9-11 годинки през юни/юли с класиране в 3 възрастови групи,с много големи предметни награди и много смях и веселие за децата.

Зимата/февруари и март/2017 г.да има 3-4 регионални фестивала на 25 м.басеини в София,Пловдив,Варна и Бургас за 9-11 г.чиито резултати през конвертор да бъдат допуск до Лятната Олимпиада на 50 м.във Варна. РУМЕН АТАНАСОВ

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: