ВАВИЛОНСКАТА КУЛА И НАВУХОДОНОСОР-предпазлив коментар на РУМЕН АТАНАСОВd180d183d0bcd0b5d0bd-d0b0d182d0b0d0bdd0b0d181d0bed0b211След големия Потоп хората които говорели едни език решават да построят Резултат с изображение за вавилонската кулакула,висока до небето в древния Вавилон която да им запази името във вековете и да достигнат Бог.Уплашен от градежа ,Господ Бог разбъркал езиците на племената и те престанали да се разбират.Така градежа спрял.В Библията Резултат с изображение за вавилон Вавилон е град на греха.Той е известен и с Резултат с изображение за градините на семирамида снимкивисящите градини на Семирамида построени в знак на голямата любов на цар Навуходосор.

     Ако моите читатели са търпеливи ще разберат смисъла на написаното.Днес нашето плуване е пред пещерата на Аладин.Вътре има съкровища само трябва тайната дума.А тя е „Реформа“?Не….Революция!!Веднъж и завинаги.

   А не ,следващия УС да отмени под натиска на засегнатите президенти на клубове,треньори,родители и баби Наредбата за първенствата.Вероятно сте прочели коментарите на Вальо и Бруно.Не съм съгласен с тях защото и те са засегнати.Кой настъпан в трамвая,кой не успял да улови мряна,а само костелива каракуда.

  Няма нужда да доизграждаме Вавилонската кула.Няма нужда да поливаме висящите китки и зеленчуци.Трябва да ги изкореним и да започнем начисто.

   Напълно разбирам всички родители,чийто деца са 8-9 годишни и ще бъдат пряко засегнати.Приятели!Пътят без рекорди и без държавни шампионати до 12 г.ще съхрани вашите деца от безумни тренировки,от недоспиване в ранни зори,ще ви спести разходи за излишни подаръци към оторизираните лица за подготовка и за пътни,дневни,нощни и тн.Нека детето ви да плува без напрежение и уплах,че „тати ще ми се кара“.Никой не забранява организираните регионални фестивали и турнири.Какво ,че сте станали първи на „Лефкос Пиргос“ или на „Ак Хисар“Когато дойде време за първия досег с големия спорт на 13 г.вашето дете ще е подготвено технически,стилово и съхранено за голямото натоварване.Това е направено предходната година и детето има глад за рекорди и най-вече да е разпознаваемо в Европа и Света.

  Тук нашия мислител и Резултат с изображение за красиви манекенки снимкиценител на красивото Сашо Конкеев ми е казвал“Румка! Един мъж мрази силно само когато е обичал безумно“.Момата на снимката не впечатлява.Нали?

 

  Драги треньори.Сигурно е притеснително,че липсата на рекорди ще намали интереса на родителите към работата ви.Да!Така е!Но вашите сладки питомци имат много време да ги научите на по-ценни неща.Неща които в сегашното гонене на рекорди,купи и медали видимо недостигат.Шлифовайте до автоматизъм и умора на малките палавници правилен старт,точно обръщане,майсторско пипане на панела при финиширане,специфично дишане за всяко дете и още неща.Влезте при тях в басеина,а не да им подвиквате от горе за „няколко дължини“/Което знаете – да ги научете.Което не-потърсете методическа помощ от БФПС.Поне на думи и надявам се на дела от там са готови за нея.А после ще дойде и времето на голямото натоварване за голямата изява-EYOF,COMEN CUP,MULTINATION,EUROPEAN JUNIOR,WORLD JUNIOR,OLIMPIC JUNIOR,EUROPEAN SENIOR,WORDL SENIOR I OLIMPIC GAMES.В тях вашия труд и талант ще се прояви.Там името ви ще се разнася от следващите поколения.И ще привлича нови питомци.Пазар на труда в който добрия печели.Нали сте наясно,че социалистическата уравновиловка  и държавната ясла вече го няма.

     Моят добър приятел и мастит опонент от Мрежата Борис Божилов-Бруно ,както иа нашия съавтор Вальо Балкански са на друго мнение.Предлагам им да хвърлим боб за познаване.

  Плуването има две различни прилики и отлики-постижения и класирания.Помислете и кажете какво се помни.Рекордите, макар и „брадясали“ и дори „обрасли като перката на ЛЗ 3003 „на нашия ас с паяжина се подобряват след година,пет или тридесет.Класиранията остават за поколенията.

  Реформата трябва да обхване и трансферната политика,а съшо и разпределението на парите от ММС за клубовете.

   Трябва да спре порочната практика“спиране на състезателни права“дори за 1 месец.Плувното дълголетие е рядкост.7-8 години са страшно много време.Повярвайте.Знам го от личен опит.

Както всеки СМС изпращан от борда на самолета на Сашо Конкеев дъха на керосин,така и всеки трансфер да се решава с пари.

Нали знаете,че всеки пресича тичешком над подлеза ,докато му бръкнат в джоба.После минава чинно през тесните коридори отрупани с мизерни магазинчета и купува с много любов за съпругата си пластмасова лопатка за боклука или тайванска мелничка за черен пипер която се върти от горе на дясно.Така и в плуването.

Който клуб приема нарушители на клубния договор да си плати на засегната страна.Или разярения родител преместил на своя глава детето си !И то в срок и без обжалване в БФПС.Наясни пазарни механизми“търсене и предлагане“,но на договорна основа.И без скрити такси и дребни шрифтове както е в банките.Бръкнете здраво в джоба !Но след изтичане на договора никакви спънки.БФПС да подготви ясни правила и такси за размишление на бунтарите.

  Нека Федерация да промени разпределението на парите.Не може клуб развиващ мъже и жени да е облагодетелстван защото състезателя има много точки по ФИНА от едно 12 г.момиченце.Има си хас да няма.Че той да не е нашественик .И така клубът взел наготово състезател се гуши с много пари.А провинциалиста-клуб се оплаква с половин уста страхувайки се от федеративен гняв и отмъстителност и пришпорва омаломощените си родители с нови такси и крепостни декларации за конфиденциалност.

    БФПС да не с прави на Резултат с изображение за домакиня в кухнятаощипана застаряваща домакиня ,която тайно се надява на чужд мъжки поглед и явно се опитва да разпали ревността на отегчения си съпруг с думите“Някой ми се обажда по телефона и мълчи!“.

   Федерацията  знае това недоразумение,но понеже софийските клубове са „валлат“ в детското и юношеското плуване си мълчи.Да не си реже клона !.

     Въпросът с наема на“ Диана „стои като дамоклев меч върху врата на Федерацията и тя трябва да спре хорските приказки за облагодетелстване на едни клубове пред други.Дори говоренето показва нещо гнило там.

   Надявам се нашите читатели да вземат отношение към предстояща Промяна.Тя ги засяга и не е правилно да мълчат.Напишете както мислите,дори и да грешите.Или както казва Сашо Конкеев“Светът е много по-вълнуващ за жените отколкото за мъжете.Има толкова повече забранени неща за тях„Вероятно сте останали без дъх от това съчетаване на диаманти с пепел.И дъх на рози и белен слънчоглед РУМЕН АТАНАСОВ

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: