РЕФОРМА ТУК И СЕГА,А НЕ ТАМ И ПОСЛЕ-ПЪРВА ЧАСТ-свободен коментар на РУМЕН АТАНАСОВ


d180d183d0bcd0b5d0bd-d0b0d182d0b0d0bdd0b0d181d0bed0b211

ВЕЧЕ ИМАМЕ ДИРЕКТЕН ФОРУМ НА ЛЕНТАТА „COMMENTS“в който може свободно да излагате вашето мнение.Ше премахват само нецензурните или обидните мнения засягащи личното пространство или семейната среда на засегнатите.МОЛЯ ПИШЕТЕ САМО ЗА ПЛУВАНЕ!И АКО НЕ ВИ Е СТРАХ СЪС СВОИТЕ ИМЕНА.

МОЖЕТЕ ДА ПОЛЗВАТЕ И НАШИЯ ФЕЙСБУК ЗА КОЙТО СЕ ГРИЖИ ВАЛЬО БАЛКАНСКИ.

Настъпва време разделно за българското плуване.БФПС ,моя скромност подкрепен колебливо от Александър Конкеев срещу Опозицията в лицето на съименика на Факела на Средновековието,няколко постоянни писатели в Придворния Фейсбук подкрепени от Вальо Балкански,Аспарух Лешников,Марио Базлянков.Странно е мълчанието на Придворния сайт който усложливо-гъвкаво се усуква около Властта,но и същевременно с голямата лопата и копае Трапа.Има и една кавалкада от хейтърчета които пустосват наляво и напред всичко което шава.Вчера един преждевременно развит юнак се направи на интересен и се опитва да ме поучава.Нека да  огледа  голямото си самочувствие в световното плуване и направп ще онемее..Или както често се подвизава във Фейбука с „Ха,Ха,Ха.“Нали юнак?

БФПС в лицето на генералния си секретар Таня Дангалакова и главния мениджър Кристиян Минковски обяви началото на едно от изборните си обещания -реформа в наредбата.Аз бих засилил понятието до Революция.Вярно е,че всяка революция е кървава и най-често изяжда децата си.Като се започне от Английската реформация на Хенри VIII,премине се през Американския бунт за независимост,Френската революция за която е измислена гилотината и се стигне до Болшевишката в която вождът Улянов-Ленин е насърчавал с“Граби награбеното“.Стигнахме и до вулгарната Перестройка довела великия руски народ до просешка тояга и за да е пълно удоволствието -нашата Демократична нежна революция.Имам доста фаталистично мнение към това понятие защото много често съм чувал“Искам да си груб“Къде ле е било това?

И така БФПС проведе 3 срещи с клубовете-Варна,Бургас и София.В древния Одесос клубовете се сдъвкаха за коридори и пари пред онемелите властимащи.В Бургас присъстваха само 3-4 клуба които не бяха разбрали,че останалите бойкотират срещата.В София така и не се разбра кой е присъствал,но и това ще разберем.Предстои Пловдив в края на ноември,където впрочем колоса Младост 91 е подложен на остаркизъм.Един от треньорите напусна клуба със своите деца по посоа на конкурента Спринт,а само 2-3 деца от това люпило останаха верни на Началото „Младост“.Но остана и Големия спонсор.Къде отиде клубната любов?Сашо Конкеев винаги е казвал.че“любовта е сбор от страсти и задължения“и винаги е гледал с първото на жена си Катя-неговата студентска любов.

Прочетох и цялото „кърваво писмо“до УС на БФПС намерено от Вальо Балкански в едно от разхлопаните чекмеджета на Федерацията.Интересно!Започва явна война между един клуб който не пусна своите младежи и девойки-национали на тест-лагера в София и Федерацията.Смело и вероятно подплътено със сериозна подпора е действието на този клуб.Да видим развръзката!!!

Какво предлагам!!

Да се провежда зимен личен шампионат на 50 м.басеин след отборния през декември на 25 м.

Да се премахнат всички рекорди до 12 г.и да не се въвеждат никакви лимити като мамещ мираж за тях.

Да не се провеждат национални шампионати за 9,10 и 11 г.деца.

През зимата/февруари/ да има 3-4 регионални фестивала на 25 м.за трите възрасти в София,Пловдив , Варна и Бургас.Да има определени лимити за участие на 25 м.като постигнатите времена минават през конвертор към 50 м.басеин .

Постигнатите резултати над лимита да са пропуск към Национална Детска Олимпиада с 3 възрастови групи в София през юни/юли на 50 м.басеин.

Децата -медалисти и останалите финалисти от 3-те възрастови групи да получават големи предметни награди и в никакъв случай пари.Всички участващи деца да получават плакет и грамота за участие

Да се въведе нова система на оценка на дейността на клубовете като всички класирали участници с Националната Детска Олимпиада да бъдат солидно премирани.Треньорите им да бъдат поощрени финансово от бюджета на БФПС и без ограничения от фондове като юридически лица създадени от родителски асоциации.Така ще се преобърне досегашната вредна практика най-много пари от ММС да взимат клубовете с мъже и жени,а не с деца и юноши.

Да не се ограничава преминаване на състезатели над 16 г.в друг клуб.

Всички състезатели под 16 г.които преминават в друг клуб да могат да правят това само след предварително финансово овъзмездяване по тарифа от БФПС на напуснатия клуб от приемащия.

Наказания със спиране на състезателните права да се прилага единствено когато няма изпълнен такъв регламент.Така ще се спре своеволието на много родители които често биват подмамвани и самоволно напускат своя клуб.

В пазарната икономика вече“Не може по любов,а само срещу пари“Къде ли съм го чувал това?

Да се създаде национален младежки и юношески отбор 18-15 г.момчета и 17-14 г.момичета които да имат няколко залегнали в календара на БФПС международни турнира.И да бъде отворена система с приемане и напускане.

Да се създаде национален детски отбор от 14-12 г.момчета и 13-12 г.момичета и да му се осигури няколко участия в международни турнири.И най-вече чуждестранен треньор който няма се поддава на родителски или клубен натиск.

Да се организира от БФПС в София Открит международен детски турнир на 50 м.от 14-12 г.момчета и 13-12 г.момичета за купата на Президента на БФПС -най-добре през м.май.с по 4 участници/2 плюс 2/от клубовете у нас.

Звучи невероятно за мен,но много клубове не желаят да бъдат допускани ни Откритите зимни и летни шампионати на 50 м. участници под 15 г. защото видите ли“Ако  Вася Кадоглу бие големите какички,последните щели да се откажат от плуването“.Боже!Ами да се напънат в подговката узрелите девойки,че да не падат от недозрелите момиченца.

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ ВЪВ ВТОРАТА ЧАСТ.РУМЕН АТАНАСОВ

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: