Сеterа desiderantur -ПЪРВА ЧАСТ-коментар на РУМЕН АТАНАСОВ


d180d183d0bcd0b5d0bd-d0b0d182d0b0d0bdd0b0d181d0bed0b211„Сеterа desiderantur“-Можем само да мечтаем.Така древните римляни са заспивали кротко до жена си.Така балканското плуване изпраща състезателната 2015/2016 г.Десетте балкански държави остават островче на средняшкото плуване,на поносимите резултати ,на непонятните и сериозно намирисващи рекорди.Липсата на допинг контрол на почти всички национални първенства,фойерверкното изригване на анонимни състезатели и гузното замълчаване на съответната федерация ме кара многократно да се чудя на реалността на постиженията.Най-доброто мерило за стойността на балканската сила на международните първенства.Ето и резултатите за годината.На Олимпиадата в Рио нито една балканска държава не завоюва медал,но нямаше и как.Все пак присъствието на доста внушителни делегации с покрити нормативи са показатели-Гърция-13 д.,Румъния и Сърбия-по 6 души,Турция-4 д.и накрая сиротата ни България заедно с Църна гора и Албания-с по 2 д.Скандалите около определянето на отборите се разпалиха у нас и в Турция.

Грозен скандал засегна България.Най-успешната плувна симбиоза от десетилетие у нас Резултат с изображение за роза георгиева плуване„Роза Георгиева-Антъни Иванов“се разпадна с грозен скандал.Непонятно защо след като цитирам Иванов „

ЕТО И ВЪПРОСИТЕ НА СМЕЛИТЕ ЧИТАТЕЛИ НА ПРИДВОРНИЯ ФЕЙСБУК КЪМ 1000-ДАТА АДМИНИСТРАТОРИ И ТЕХНИТЕ СМЕХОТВОРНИ  ОБЯСНЕНИЯ.САМИТЕ ЧИТАТЕЛИ ВЕРОЯТНО ЩЕ БЪДАТ ИЗХВЪРЛЕНИ ЗА СМЕЛОСТТА СИ ТАКА КАКТО СЕ СЛУЧИ С ОТБОРА НА СТАРОПРЕСТОЛНИЯ НИ ГРАД ПРЕДИ ГОДИНА.

Vania Kapusheva Защо изтрихте поста на Антъни? Нещо невярно ли казва?

Любомир Стойков

Любомир Стойков Вярвам имаш отговор защо? Не им изнася. Една думичка имам ни не и е мястото тук.

Nikolay Krastev

Nikolay Krastev Не вярвам някой да е трил нещо. По-скоро може би авторът на поста сам го е изтрил. Питах администраторите и те отговориха до един, че не са трили пост на Антъни Иванов. Моля не ни вкарвайте в интриги там, където ни няма. Групата се администрира от шестима души – Василен Димитров, Иван Цанов, Николай Кръстев, Лили Липчева, Деян Гечев и Мария Златкова. Нито един от тях не е трил пост на Антъни Иванов!

Nikolay Krastev

Nikolay Krastev И който много обича интригите нека се извини публично! Нямам предвид Антъни, той не е в тази категория просто. Най-добрият ни плувец имаше малшанса да попадне в изключително лошо стечение на обстоятелствата и е доста наиввен като смята, че регламентът Вижте още

Vassilen Dimitrov

Vassilen Dimitrov И за протокола: в случай, че и този пост бъде изтрит, написаното остава:)

Alexandar Sokolov

Alexandar Sokolov И утре пак ще се питаме – Защо и този кадърен млад талант се състезава за ……..а не за Връзкария ? Във всички федерации са такива за съжаление! Те да си вземат тяхното пък децата да се оправят както могат. И искат утре резултати на кое отгоре.

Nina Rangelova

Nina Rangelova Тук изобщо не става въпрос за връзки. Стига сте търсили под вола теле. Квалификационната система, измислена от световната федерация по плуване, както каза Ники Кръстев, е меко казано хаотична. Никой не знае какво се случва. Олимпиадата започва след 20 Вижте още

Владимир Данов отговори · 2 отговора
Alexander Penev
Alexander Penev и като го видим да се състезава за някоя друга държава ,ще почнат едни обиди ,че не бил патриот и тн……

Тазгодишният сезон на 50м басейн за мен официално завърши след Европейското Първенство за младежи, където взех първият ни медал от такова първенство след 13 годишна „суша“ !
Направих общо 22 национални рекорд от които 18 бяха за мъже и 4 за младежи за само 8 старта 😉 !
Участвах на първото си ЕП за мъже на което направих полуфинал на 200м бътерфлай и бях на косъм от финала !
Започваме почивката поради решението на БФПС да изпрати друг състезател да представя България на олимпиадата в Рио Де Жанейро, но за съжаление това е положението 😊.

(Леко пояснение за всеки който мисли, че участието в КАЗАН е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ! Да погледне румънските състезатели, които са двама ! Един мъж и една жена, която беше на ЕП за младежи родена 2002г. БЕЗ УЧАСТИЕ В КАЗАН ! )

И още“Това беше само началото !!!Специално за хората, които се радват на факта, че не съм на Олимпийските игри.
Пожелавам ви да сте живи и здрави за да продължавате да следите успехите ми !!!
Ще остана да се състезавам под Българско знаме само заради хората, които си нямат и на представа какво се случва и как се върви срещу развитието на младите таланти в нашата страна :) !България над всичко !!!

Току-що завършиха сериите на 200м бътерфлай на олимпийските игри в Рио.
С моето най-добро постижение от 1.57.11 щях да се класирам на 23-то място, ако приемем, че нямаше да сваля нито стотна от постижението си 🙂 !!!
Поздравявям Nina Rangelova за 22-то място въпреки чудовищната конкуренция на 200м св.стил и с нетърпение очаквам класирането на представителя ни при мъжете и му пожелавам успех !!!
Беше ми отнет един полуфинал на 17 години ! Това няма къде другаде да стане освен в България 🇧🇬 !!!
Благодаря на всички, които са зад мен в този момент и се надявам от БФПС да са осъзнали грешката си 🙂 !
(Снимката е от награждаването на ЕП за младежи преди месец, когато спечелих 1-вият медал за България на такъв форум след 13 годишна „суша“).

Спирам дотук,но е редно да пояним и защо Роза Георгиева депозира заявление до БФПС за раздяла с Антъни.

По повод изказванията на Антъни Иванов във връзка с ОИ искам официално да обявя, че той не е имал покрит норматив за СП в Казан. Нормативът на 200м бътерфлай беше 2:01,48 мин., а той имаше време 2:01,64 мин. от Мултинейшънс в Португалия 2015, и 2:01,78 по-късно през юли от Комен Къп в Гърция.
Решението да бъде изпратен състезател с покрит Б норматив, който също е участвал на СП в Казан, е на ФИНА, а не на БФПС и е получено на 30. 06. 2016г.
Използвам случая да обявя също, че от 11. 07. 2016г. по мое собствено желание аз вече не съм негов треньор. Решението ми е в следствие на изключително лошото му поведение и отношение към мен, което е лош пример за останалите ми състезатели и с което не желая да правя повече компромиси.

Роза Георгиева

Eто коментарите 

Nina Rangelova Всяка монета си има две страни 😊 Казвам го с най-добри чувства и към двамата

нина маринова

нина маринова Роза Георгиева..изключителен специалист,скромен и добър човек….шапки долу за един истински боец

Maria Gyuzeleva

Maria Gyuzeleva Колко жалко отношение към един треньор който меко казано е спомогнал да стигне до тук!Респект към треньора!

Svetoslav Bobev

Svetoslav Bobev Дали Лили Кръстева не казваше : “ Всеки състезател потенциален предател „?

2 отговора
Kiki Riki

Kiki Riki Uvajavai tozi,koito te e napravil do tova nivo,koeto si,vapreki negovite i tvoi li6eniq! Ako nikoi ne vidi talanta v teb,ostavq6 talantliv bez realizaciq.

Stefan Georgiev

Stefan Georgiev Правилно треньорско решение

Krassimir Stoykov

Krassimir Stoykov Bravo,Roza!👍🌺😀

Petya Miladinova

Petya Miladinova Свалям ти шапка Роза!

Под натиска на БФПС скандалът беше похлупен.но не и потушен.Дори Антъни посочи причината за смразяването понеже е бил наречен в Лондон с обиден епитет,а Роза разказа за характера и поведението на плувеца.Толкова!

Новотуркинята Резултат с изображение за екатерина аврамоваEkaterina Avramova от 2014 г.за която участието за петвековния ни поробител е „просто бизнес“и която ловко цяла година 2013 г.мамеше наивната БФПС сРезултат с изображение за екатерина аврамова Резултат с изображение за екатерина аврамова„контузии и неразположение“накрая обра „калая“.По време на последния подготвителен олимпийски лагер бащата на втората от квалификацията Халиле Зерен налетя с обиди и опити за физическа саморазправа.Цитирам медиите „

Ситуацията се разиграва в четвъртък, когато Аврамова се присъединява към лагера на националния отбор на Турция за предстоящите олимпийски игри в хотел в Истанбул. Преди да даде интервю за местна телевизия обаче, българката е нападата от бащата на Халима Зерен – Зехи, който се оказва и собственик на хотела.

Той обвинил Аврамова, че е откраднала титлата и олимпийската квота на дъщеря му.(Зерен остава на второ място на 200 м гръб в първенството на Турция след Аврамова).Освен това се българката чува по свой адрес грозни псувни, етнически и ксенофобски обиди.Пред турски издания Аврамова уточни, че е била наречена „крадла“, а Зерен е заплашил, че ще ѝ счупи краката и носа.Обадих се на полицията и напуснах хотела“, разказва Avramova.

Автентичната туркиня Зерен дълго време беше спрягана за олимпийска състезателка в гърба,но появата на Новотуркинята я отряза.Турската плувна федерация изцеди през зъби едно витиевато извинение,но дните в Турция на 25-годишната Ekaterina Avramova са в „режим на обратно броене“.Нищо чудно тя да реши да вземе отново българско гражданство и да висне пред вратата на Олимп.И да се гушнат! Независимо.че богомилБФПС остана с пръст в…… ухото и не получи така лелеяните 50 000 долара трансферна сума.А не ги получи защото цяла една година Новотуркинята се прави на болна.Тук е мястото да запитам „Защо ли според вас Александър Конкеев е публикувал тази снимка на ръководството на Румънската федерация по плуване с президент Камелия Потек.

potec-(25) в своя коментар“В ъгъла на кръга ,с лице към стената „.Аз нямам идея!А вие ще посмеете ли дори да си помислите?

В Босна и Херцеговина в края на май загина при автомобилна катастрофа една от надеждите на босненското хърватско плуване Анна Чучкович.

В Рио балканските държави се представиха поносимо с оглед на потенциала си.

България представиха Нина Рангелова и Александър Николов. Резултат с изображение за нина рангелова снимкиГ-ца Рангелова направи няколко оптимистични интервюта преди Олимпиадата за полуфинал на 200 м.св.ст .“ Ако това стане имам реален шанс да се боря за влизане на полуфинал поне на 200 м св. стил“.  И създаде невъобразима еуфория напомпана допълнително от апотеозните материали в Придворния сайт и Фейсбук.Още тогава коментирахме със Сашо Конкеев,че няма как да стане тази врътка./СТАРТОВИ ПОЗИЦИИ ИЗГОТВЕНИ ОТ АЛЕКСАНДЪР КОНКЕЕВ/rio w fr 200Но….подмазването на надеждата със шербет и татлъ-шекер продължи.И нашата плувна прима зае 22-място с едно по-назад от нашите прогнози.Ето как малкия юнак от Продворния сайт надъха атмосферата в своите прогнози Цитирам-„Тук нещата стоят, както при мъжете. Ще има здрава битка. За нас има и допълнителна порция импулс – в коронната си дисциплина ще плува Нина Рангелова. Прицелила се е в полуфинал.“А ето как госпожицата би отбой непосредствено преди старта“Говоря, че като гледам сега резултатите на 200 метра свободен стил например виждал, че са много, много силни. Мисля обаче, че на самите игри нещата ще са малко по-различни. В смисъл, че някои няма да успеят да плуват толкова бързо, колкото са го правили досега това лято. Смятам, че полуфиналите на 200 м свободен стил при жените ще се затворят около 1:58,4 минути“.За нейна изненада всичките 16 момичета плуваха много по-силно и полуфинала се затвори на 1,57,74.Нина коментира първия си старт по националната телевизия настинала и после няколко дни се лекува.За финал ме притеснява дали размера на снимката и в началото няма да я засегне в сравнение с тези на Придворния сайт по големина. Резултат с изображение за александър николов плуванеАлександър Николов също тръгна с повишено настроение за Рио .Резултатът му на 100 м.св.ст от Оупъна на страната/Боже!.Как приятно звучи!/-50,03 леко приповдигна самочувствието на варненеца.И той заговори за плуване под 50 сек.Съименикът му Александър  Конкеев е попадал в атмосферата на Рио по време на Олимпийския ден сред парка „Липник“ в Русе сред бурените,фототапетите,омърлушените дъбове,рекламните брошурки и изпаренията от близката асфалтова база съчетани с влажния вятър „речняк“ по Дунава.А доближаването му до жителите на Рио е бил като си е вардил джобовете в парка от „бразилците от маалата“ .По интуиция г-н Конкеев сподели,че огромната влажност,разположението на юг от Екватора и дори по-различното магнитно поле на Южния магнитен полюс изискват поне 8-9 дни аклиматизация.Естествено,че 900 000-те хиляди лева бюджет на БФПС плюс допълнителните преки и косвени приходи не позволяваха такъв лукс.Допълнително на нашия състезател беше подхвърляно най-безцеремонно от устатата На въпроса на коментаторка на националната телевизия за неговото минало прегрешение  и мнението му допускането на взимали забранени субстанции състезатели момъкък в началото онемя,но се промълви непонятното“един или два пъти“.Все пак Николов плува достойно-50,08 и 41 място,но коментарът му по време на стартовете през 5-те дни беше точен и поучаващ.

Гърция  се представи от 10 мъже и 3 жени.Елините залагаха се на световния младежки шампион от Лима 2011 Андреас Вазайос-9-ти в сериите и 11-ти в полуфинала на 200 м.съчетано и на Кристиян Голомеев-10 място в сериите и 13-то в полуфинала на 50 м.и 20-то на 100 м.св.ст.Тайно се надяваха и на гладката 4 х 100 м.която зае 10-то място в сериитекаот изпревари дори Германия и Унгария.При жените най-добре плува Анна Дудунаки -18-та на 100 м.делфин.

Румъния изпрати 5 мъже и едно 14-годишно момиченце.Истинска сензация беше плуването на балканския младежки шампион от Орадя 2015 Роберт Глинца който смая света с финала на 100 м.гръб и особено постижението му в полуфинала-4-то време с 53,34.Мъжете се концентрираха върху 4 х 100 м.св.ст и заеха 16-тото място .Малката русалка Ана-Юлия Даскал зае 36-тото място на 100 м.св.ст.СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: