“ТЕАТЪР ПИНОКИО И ТАТКО ДЖЕПЕТО“-коментар за Европейското първенство на АЛЕКСАНДЪР КОНКЕЕВ И РУМЕН АТАНАСОВ


konkeew_1

d180d183d0bcd0b5d0bd-d0b0d182d0b0d0bdd0b0d181d0bed0b21(1)Румен Атанасов/Р.А/,Александър Конкеев/А.К/

Р.АЗавърши едно официално ненужно,но подходящо тренировъчно първенство-Европейското в Лондон.Провеждането на такива шампионати в олимпийски години рязко снижава нивото им.И сега основните сили-Руската федерация и Германия изпратиха символични отбори от неудачниците на техните квалификации.Други-В.Британия,Франция,Испания,Дания и др.слезнаха от високопланински лагери в Алпите и бяха брадясали/без жените въпреки,че не е сигурно/ и пределно изморени.Трети като Унгария и Италия бяха пределно мобилизирани и традиционно лакоми за титли и медали.Ние като редакция винаги сме били пределно критични към себе си и час по час сме рязали парченца мъртва кожа от себе си.Дори сме мислели за интелектуално сепуко. Сашо Конкеев който е виждал Япония на картичка каза,че това е за жените.Мъжете си правят харакири,но повеч боляло.Същите сме и към останалите плувни медии с които не можем да се мерим финансово,но ги бием информационно.И то медии които са на държавната ясла/ОФИЦИОЗЪТ/или този който отчаяно се опитват да седнат на нея/Придворния/.С удоволствие си мерим мерките с тайствения сайт pluvane.net,но за наше съжаление той мълча оглушително през първенството.Нашите любезни приятели от ОФИЦИОЗА и сгодения за него Придворен сайтimages 2 се опитваха да информират,но читателите им клюмваха глави още на 3-тия ред.

И така какво стана с нашите състезатели.Беше повече от ясно,че за всички освен Нина и Антъни Лондон ще е кулминацията на сезона.Нина Рангелова постави два нови национални рекорда и има норматив А за 200-те метра св.ст и норматив Б на 100 м.св.ст.Според нас тя ще плува само на 200 м.защото на 100-те метра квоти получават момичета от екзотични държави.Нина е заявила участие и на Румънския шампионат в края на тази седмица.Антъни Иванов изненада всички с уникално си плуване на 200 м.делфин и постигнат норматив Б и вероятно ще замине за Рио.На 100 м.бътерфлай с 24-тото си място -изключено.Официозът си помпа себенастроение и е написа зашеметяващ отчет .Отчет ,достоен за трето действие на театъра на абсурда“Пинокио и татко Джепето“.Пинокио на който носът нараствал ли,нараствал…..Без да надценявам интелигентността на ОЛИМП вероятно  ще бъда впечатлен от дълбочината на бъдещия анализ който отчаяно чакам от тийммениджъра на Националния отбор.Четенето му в нелегална квартира и пълна дегизировка като на карнавала в Ница/ако знаете кои ходят на него?/ поставя под съмнение белетристичните способности на Управителния съвет и ни кара да се чувстваме като аборигени видели кап.Кук.Поставянето на национални рекорди-цели 8 е резултат на отиващата си от „Голямата вода“ Нина и на все по-често мислещия за Америка Антъни.И когато те реализират своите планове?Какво остава?Още повече,че един друг наш елитен състезател е решил да прекрати състезателната си кариера.За бъдещето на нашето плуване ще говорим допълнително.Не искаме да бъдем черногледи,а реалисти.Обичаме България повече от всичко.Въпреки,че тук моя съавтор Александър Конкеев ще изшепти оглушително“Ами,Катя?Аз много си я обичкам“Завиждам на Сашо за всеотдайната му жена.Как не можах да си намеря същата?

А.К.Завърши едно емоционално за  българските фенове на плуването Европейско първенство. Емоционално, може би поради факта ,че за първи път от доста време насам няколко спортни редакции на национални телевизии отразиха представянето на българските състезатели. Много по-голяма обаче е заслугата на Евроспорт със своята българска секция осигурила коментар в ефира както на сутрешните квалификационни серии така и на вечерните полуфинали и финали .А „www.dailymotion.com“ бе много ценна когато поради комерсиални причини плуването бе измествано в програмата от други спортове.

Представянето на Нина Рангелова и Антъни Иванов съживиха и очакванията всички наши представители да покажат подобна класа. От друга страна представянето на Унгарците ,домакините от Англия, холандки ,белгийци, и особено нашите съседи от Гърция, Турция и Румъния показват ,че винаги можеш да участваш в разпределението на отличията .Стига да си работил упорито, но и подпомаган от националните институции. Бедните гърци, които са в криза и плуването им щяло да запада/Апокалипсис според Придворния сайт/ направиха запомняща се свободна щафета 4х100. Белгийската 4х200 и 4х100 участва в едно от най-зрелищните плувания на първенството. Само Евроспорт може да каже каква е била посещаемоста преди и след тези неочаквано оспорвани битки ,но определено не са гледали само безработни както смятат наши бизнесмени.Видяхме и плувания на състезатели които заеха крайни места в класиранията но те бяха предимно млади и трупаха опит в такива първенства като при това резултатите им ще са по- слаби от победителите на предстоящите стартове в Малта на КОМЕН къп в края на м.юни.

Р.А Погледнете класиранията на останалите наши състезатели.Всички те с изключение на Добромира плуват в Германия и САЩ.Никола Димитров може и да е разочарован от резултатът си на 400 м.съчетано,но аз продължавам да твърдя ,че той има огромен потенциал на 200 м.Силен му е и гърба и нищо чудно да го видим в нова светлина.Лъчезар Шумков живее в САЩ и плува винаги до квалификациония норматив А.И все нещо не му достига.Лъчо ще чака с норматив Б.Може би малко любители знаят,че ако при мъжете няма покрит норматив А имаме право на един Участник без норматив!!Добромира Иванова гони вече на 2-ро състезание норматив Б за Рио и също все не и достига малко.Какво ново видяхме на Европейското.

А.К.Домакините от Англия направиха запомнящо се представяне в брустовите дистанции както при мъжете така и при жените.Да не пропуснем и щафетните плувания където бруста се оказа решаващ за спечелване на златото. Преди „ерата“ Мелутите това беше един от най-слабите стилове в отбора на Поданиците на кралицата. Предположението което изказах месеци назад сега е реалност. Британците са сериозна сила в брустовите дисциплини на европейската плувна сцена. А ако знаете  какво идва отдолу при британците? Малко хора са информирани и  затова се получават изненадите при отразяването на форуми от такова ниво.  Възможно е обаче те много добре да са реализирали изводите след „технологичните костюми“ ,че високите скорости се постигат в граничните зони. Определено след промените поставените цели се постигат. И със сигурност за попивали,заснемали,копирали и наизустили всичко от тренировките на Рута в Плимът.Тук Румката Атанасов би казал“Безплатен обяд-няма?“ 

Все още ръководството  на БФПС не успява да е отстоява достатъчно убедително пред държавните чиновници колко значима  е помощта при подготовката .Например за дисциплината 50 св.ст при жените където плуване със скорост под 2м/сек дори не ти гарантира европейски медал ,а с 1,984 м/сек заемаш последното място в финала .Въпреки ,че това е по-бързо от норматив „А“ за олимпиадата. В същото време има дисциплини в които само медалистите покриват олимпийския норматив „А“ и други като 200 м. св. ст.  мъже където с норматив „А“ не влизаш във финала.Куриозното е,че на 50 м. св.ст.ако си на 0,16 след победителя не си на Стълбичката . Всичко това показва необходимостта от различни критерии във всеки спорт при определяне целесъобразността за отпускане на средства за подготовка.Да видим новото старо ръководство как ще се справи с тази задача за 2020.

Видяхме силни белгийски щафети, присъствие на полуфинали и финали на състезатели от Швейцария,Турция. Предричаха и невъзможността да вървиш напред ако имаш само 25 м. басейн в града/В.Търново/ ,отлюспваха и възстановяваха абонати/ПБПС/. Накрая се видя ,че всичко е възможно да се постигне само да няма кражби на състезатели понеже още кънти гласа на една треньорка в един покрит 50м басейн у нас/Роза Георгиева на“ Камчия“/.  

Р.А.Театърът“Пинокио и татко Джепето“който видяхме на Отчетно-изборната конференция преди месец спусна завеси.Защото носа на Пинкио расте ли,расте.А знаете ли защо расте?Много скоро ще лъсне горчивата истина за родното ни плуване.Затова състезатели ще бойкотират цяла година участие в националния отбор за да могат да гледат звездите през дупките на чергилата над Капалъчаршъ.И ще носят с гордост шапката с полумесеца заместила без никакви сантименти тази с българския флаг.Затова ще се чудим кого да изпратим на КОМЕН къп освен феноменалната Вася Кадоглу.Затова ще стискаме палци нашите в Ходмезовашархей да не се разпознават само по красивите ни екипи и по името ANTANY.Ще се надяваме най-после водачите на отборите  да сложат в багажа и националния ни флаг,а не само несесерите за бръснене и пакета с дамски превръзки.И да го развеят гордо.Нищо,че ще бъдат само 3-ма в Малта или 7 в Унгария.Искрено се надяваме,че най-после хората в БФПС трябва да проумеят,че ние не сме им врагове ,а доброжелатели.Тяхната горделивост и надменност към критиките ни няма да ги изведат на десния бряг,а на другия…..И кое му е новото в поведението на БФПС след като им изпратихме официално поздравление за избора,а те дори не благоволиха да кажат едно лицемерно“Благодаря“.Същото поведение на мразещи и страхуващи се .Както преди.Защото те и не подозират колко неща знаем които те си мислят,че не знаем.РУМЕН АТАНАСОВ И АЛЕКСАНДЪР КОНКЕЕВ   

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: