КАК СЕ МЕСТИ ЦЕНТЪР-коментар на АЛЕКСАНДЪР КОНКЕЕВ


                          konkeew_1                  Как се мести център

                                         АЛЕКСАНДЪР КОНКЕЕВ

Както казахме неотдавна българското плуване е живо и конкурентноспособно и то най вече при“ рибките“. Но дали тенденциите са такива каквито са. Водещ плувен център бил Варна. Бойко Борисов иска да го прави село, а те-стават водещ център. Преди две години също бе изказано подобно мнение от една уважавана треньорка. Да погледнем какво е станало след тези две години.Deca 25-50m

Виждаме, че тенденцията е запазена.Варненски клубове са в челото. Интересно е обаче как един от клубовете реализира по- голям ръст в точките през лятото, а друг клуб на фона на всички останали има спад. Да,децата са порастнали и плуват по-добре ,но дали в този клуб с повечето точки през лятото те не растат по-бързо по някаква причина. Може би са пообиколили  Бургас, Пазарджик, Козлодуй и местните клубове и са „понапазарували“ малко. Или пък имат състезатели които бързо напредват и печелят повече точки. Пустите му точки! Били най-точен и най-обективен измерител за мощта на един клуб. Вярно е но кому е нужно това да се доказва ..Наистина е точен измерител за силата, но дали спорта изисква твоя клуб да е водещ.Дали колкото е по-мощен клуба членовете му се  чувстват по-спокойни.Понеже има справедливост спрямо тях .А към малките клубове има ли? С какво те са по-недостойни от големите или така е от време Тук май нещо не е „както требе“.

Варна най силен плувен център на България. Вярно е и даже има предложение към кмета да се преименува  басейн“ Делфини“ на“ Астери“. Дали обаче ако дадем на „Младост 91“ единствения 25м басейн в града където неговите състезатели влизат с пропуска „ние сме картотекирани“,а цялата сметка от заплатите на служителите ,тока и поддръжката на съоръжението се плаща от Пловдив изведнъж няма да се получи ,че плувния център на България се е преместил отново в Пловдив. Ами ако по същата схема прибавяйки 3-4 милиона  лева за градеж  раздадем  на „Дамини ЛВ“,ЦСКА, „София „21 , Левски и други клубове от София по един такъв басеин изведнъж софийското спортно плуване няма да излезе от тежката криза. Забравих да спомена ,че и те могат да „понапазарят“ малко готови членове -например от Варна. Както редовно гп правят при по-големите. Няма да се „кооптират“ отбори. Просто ще се разпаднат за сметка на „великите точки:. И кое е положителното тук за великолепния спорт плуване. Ако в Русе имаме същата схема и накачулим фирмите на тъстовете да снабдяват газ и консумативи веднага трите русенски отбора току виж се „кооптирали“ и тогава от  бивша втора сила в страната моя роден Русе стане водещ център .Разбира се ако напазаруваме малко от Силистра и Добрич.Направо ми се замая главата.Русе-водещ  плувен център.

На това му викат „баланс на интереси“ ,но за мен си е чисто облагодетелствуване за чужда сметка .   

В редица писма обаче родители твърдят,че архивите са живи дори и когато са компроментирани чрез заличаване на някой докладни. Там бихте научили и за причините да се уволнят някои управители, и за дознания на стопанска полиция относно кочани с билети за „баня”… интересна ситуация може да се получи, ако съсобственикът узнае реалният размер на употребените пари за коридори, дали няма да му стане мъчно за ….  А на родителите се изясни къде не отиват средствата им и защо така. Ако се светнат как са ги врътнали и кой точно от трите страни реализира схемата…Както се казва в един филм –„информация за размишление“. За етика въобще няма смисъл и да се пита, защото явно така се утвърждава авторитета на плуването. Къде обаче в борбата за точки остава спорта и дали в името на великите точки няма да има жертви……Дали тези са достатъчно добре подготвени за да важните моменти в развитието или великата точка е вся и всьо. Пътят, по който са тръгнали не ги води към „светли бъднини“, нито пък плуването в този град ще бъде онова, което може и заслужава да е. Както бе напомнено наскоро, плуването не е само няколко даровити деца.

Иска ми се да обърна вниманието на някои мои любимци: тиранията постила пътя си с ухаещи цветя и добри намерения. Но целите и средствата не са за описване.  Осъзнавайки вината си, тираните я разпръскват по своите съмишленици. Разумните хора не само трябва да ограничават тиранията, а въобще да не я допускат.

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: