БАТАК,ПЪЛЕН БАТАК-коментар на ВАЛЬО БАЛКАНСКИ


images 4ПЪЛНИЯТ „БАТАК“-КОМЕНТАР НА ВАЛЬО БАЛКАНСКИ

            С едно голямо извинение към Българската история, към ужаса преживян в този родопски град и най-вече към потомците на хората живяли и живеещи там. Името на града е станало нарицателно в нашият език за неразбории, за нещо което е станало и не може да се оправи.

            Та това пълно нещо е настоящата БФПС. Управленчески немощна,направила политика -как да угоди на хората около себе си. Ама не. Увъртаща се, предаваща от мандат на мандат всеки, който я е подкрепил. Надали има клуб, който ги е подкрепил и не е бил излъган. Може би с дребни реверански към най-грубите и искащи си го.

            Сега навлиза в серията Диана. Лято, басейни, море. И къде набутва плувците. В един басейн, за който показахме, че има нередни неща, а най-вече е покрит. Басейн с мижаво осветление, басейн с баснословен наем плащан от федерацията. Може би сега се избиват сумите вкарвани там за да се готви националния отбор. И кой национален отбор се готви? Софийския, Българския или кой? Нека да се върнем няколко години назад. Точно откогато действа този басейн. Нека БФПС да покаже ползата от толкова наливани средства там. Да каже кои клубове се възползват от този наем. Нека да се каже колко, минимум, балкански шампиони има изградни на този басейн……. Тези суми давани там могат реално да се дадат по места, за нещо по-рационално. За нещо по-добро, там където се работи. И какво правим, басейн-хубавец във Варна, тази година е само с едно състезание. Ами хора, този басейн има трибуни, има уредба, има и втори басейн до него за загрявка, има и нов покрит. Вкарахте си хора в Управителния съвет от Варна и …..едно състезание. Безпорен е факта, че в момента това е най-добрият басейн за първенства на 50м. басейн. И какво, бум в задуха на Диана. Басейн с течения, басейн с лошо осветление, лятото набутани плувци на закрито. Мрънкаха, скачаха- Чучулигово- хубав басейн за подготовка, а и за състезания. Сандански- традиционен басейн за състезания. Варна… Ама ни е далеч. Наем май не плащаме там. Трябва да избиваме скритото финансиране на Софийските клубове, а на тези които вдигат ръчичките за нас, айде пак ще гласувате.

            Навсякъде по света, всяка една държава гради своя диаспора. Подържа гражданите си. Не прави пречки н развитието им. Гордее се с тях. А ние какво правим. Пречки, неглижиране…. Става дума за непризнаване на стореното от тях. Постижения постигнати  от НАШИ, БЪЛГАРСКИ плувци да се неглижират, защото не са в точно определени състезания. ХА-ХА-ХА. Там хората растат по дърветата, там басейните не са 50м. и не са 25м. Там уредбите не засичат в секунди и минути. Там уредбите са със зачистени жакове и подържани. ТАМ ИЗПИСВАТ ИМЕНАТА НА СЪСТЕЗАТЕЛИТЕ СИ, А И ВСИЧКО ОСТАНАЛО НА ТЕХНИТЕ СИ ЕЗИЦИ. И това ли са причините да не признавате резултати. В Германия отговарят на всичко това. В САЩ отговарят на всичко това. В Гърция отговарят на всичко това. Ще кажете, не са картотекирани, ама защо, като няма да им дадете условия за подготовка и най-вече условия да участват за БЪЛГАРИЯ. Мислите си, че става въпрос само за малкия боец Йосиф Миладинов. Не само за него. БЪЛГАРИ СА И КРИСТИЯН ГОЛОМЕЕВ И МИХАИЛ АЛЕКСАНДРОВ. Родени в България, което винаги ще го пише на техите документи. Но не представляващи родината си, заради причини, които са публична тайна. Вместо да уважаваме Българщината, българите, да им създаваме условия, ние ги прогонваме и действаме срещу тях. И най-вече си мислим, че е управление. Един от първите Български ханове е оставил една своя надпис „Човек и добре да живее, умира и друг се ражда. Нека роденият по-късно, като гледа този надпис, да си спомня за оногова, който го е направил.“ Демек преиначено, едни сега управляват и всеки ще си спомня какво са направили. И какво, от щафети на олимпиади, сега дано имаме и в РИО 2016г. щафети. Дано. Въпреки тях. Но дано са верни появилите се слухове, че си тръгватe. Но жалкото е , че „септември, няма отново да e май“. Не си тръгнахте май месец. А още ще се чака. Септември си е септември.

            Та вие сте там да развивате Българското плуване, да подкрепяте Българските клубове(всички), треньори и плувци. Да провеждате Българската политика в плуването. Не личната. Управленческата немощ дълбае дъното което сте стигнали все още.

 ЧУЖД ЗА ВАС-ВАЛЬО БАЛКАНСКИ

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: