BALGARSKOTO PLUVANE-trideset i vtora chast- VALIO BALKANSKI


CHESTIT 24-TI MAI !!!

 ВАЛЬО БАЛКАНСКИimages 4

            Малко остава да тръгне плувния керван по пътищата родни. От изток на запад, от север към юг. С тези мътни и лоши атмосферни условия УС на БФПС кара децата ни да пътуват. Кой от Сандански, Благоевград, София, Пловдив. Тези стотици километри в бури, сняг и дъждове нашите хора ги нямат за нищо. Нямат за нищо, че откъсват децата от училище за доста дни. Нямат за нищо амбициите на учениците да се представят и на състезанията в училище. А сега точно и съвпадат олимпиади и състезания на училищно ниво. Във ВИФ специалноста Плуване винаги е държала първото място по успех. Но явно сега действащите управленци не искат да е повече  така. Не искат децата да ходят на училище, не се интересуват от живота и здравето им. Важното е мързеливото копи-пеист на календара. А какво да кажем, че и бъкел си нямат от чужди езици. Всичките правилници и изменения се представят на база файловете на ФИНА. Ама ние знаем английски, а децата още повече от нас и ги разбират. Но аз се съмнявам дали федерацията знае езици. Няма нито един отчет от конгреси и семинари. няма качествен превод дори и на Конституцията на ФИНА. От Дубай чакаме поне кратка информация, както от шеф, така и от треньорите били там. Да кажат какво са чули, разбрали. Ама ЙОК.

Недоволството на родители е голямо и очаквам като водопад от него да ви залее във Варна. Как може в тази обстановка да пращате деца на такива разстояния. Не виждате ли какво става.

А сега на думата- от тази седмица започват честванията за Деня на славянската писменост и култура. Ще ставаме свидетели на MAZHE I ZHENI, MLADSHA, STARSHA, DETSA.

I TAKA NEKA CHESTVANIJATA ZAPOCHNAT SEGA!

БЕЛ.Ред-SЧета писаното от Вальо и немея.Колко пъти писахме до БФПС,че начина на изписване на протоколите от състезанията е ужасен.Боже!Климент Охридски и Наум Преславски които са създали за нас кирилицата ще се обърнат в гроба,ако прочетат как нашите лингвистични гении от Олимп променят същността и звученето на бистрата българска дума.И като излязат да подгонят с една тояга авторите на тези щуротии.Безумно и ужасно правдоподобно звучи писаното от нашия съавтор.Във втората десятка на ХХI век пишем на потресаваща латиница-то дори не е превод на английски,а някакво неправдоподобно и далече от разума писане.Инатът на БФПС е уникален и общоизвестен и е необезпокояван вече десетилетие,но това което се появява на протоколите публикувани на международната страница на официоза е пълно безобразие.Вие изберете и какво още!Чета и публикациите на Придворния сайт.След смяната на бившия главен редактор или по-точно заради нея нивото на критични публикации се изпари и сега четем и гледаме откровено порно с еротичното отъркване на една поовехнала мадама сред полярните моржове,за подводниците по Вардар или за това кой спорт е най-популярен в Гамбия.Ами да взема и аз да сваля „нещо по-така за татковците“и те да видят какво не трябва да правят в съня си.И никъде в Придворния сайт дори намек за проблеми.Това говори за едно-СТРАХ ОТ ГРЪМОТЕВИЦИТЕ НА ОЛИМП.Явно само нашия сайт си позволя да критикува БФПС просто защото не сме финансово зависими от нея.РУМЕН АТАНАСОВ

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: