БЪЛГАРСКОТО ПЛУВАНЕ 2014-десета част -ЗА НАРЕДБАТА ЗА ШАМПИОНАТИТЕ-с АЛЕКСАНДЪР КОНКЕЕВ,ВАЛЬО БАЛКАНСКИ И ВАСИЛ КОЛЕСНИЧЕНКО


Румен-Атанасов1Бел.ред.Ето,че стигнахме и  до част 10-та от общо 76 части на епопеята“Българското плуване 2014″-НАРЕДБАТА“.Този така важен документ  който предизвикваше и създава полемики и очаквани  обрати.Нашия екип отново е в първите окопи на битката за по-доброто бъдеще на родното ни плуване.Прави или седнали,изправени или приведени,скромни или да ние винаги търсим по-доброто.Бъдете сигурни,че такива тълкования  няма да прочете в другите сайтове и най-вече в гальовно наречения от мен“Придворен“.Той,Придворния се опитва да се превърне в Официоз,рязко обърна…..тона и спря критичните публикации.А именно те са коректив в работата на БФПС.Дискусията е отворена за всички читатели,но дълбоко се съмнявам някой да се включи в нея.От СТРАХ!

АЛЕКСАНДЪР КОНКЕЕВ624876В предишната 9-та глава Румен Атанасов завърши с предизвикателството: „стига да не ви е страх”. Страхът е сериозен инструмент, но в чии ръце се намира той?

Това, че няма поглед върху цялостната структура и връзки в наредбата, се дължи на ежегодните изменения и допълнения. Прави се за по-добро, а се получава …  – както винаги – и изводът е: за положението на българското плуване БФПС няма никаква вина, има само заслуга. И още. Кога най-сетне ще спрете да рушите имиджа на олимийската ни шампионка? То бива, бива, ама вече плуването е на крачка да стане за посмешище и тогава всички негативи ще ги отнесе „лицето” на спорта, а за вас никой няма да се сети. Когато са инвестирани пари, „скандалът“ не е позитивен имидж. С тези промени правите точно това – инициирате скандали. Не може ли един път да сътворите нещо ново, авангардно и завинги да се разделите с идеята, че кръпките ще спомогнат наредбата да прилича на нова?  Когато е толкова трудно постигането на резултат, използвайте методите от цирка: след успешно изпълнен номер – поощрение. Покрил входното ниво – бонус. Защо си мислите, че най-възпитателната мярка е наказанието? Обект на въздействие са деца, а поощрението e къде по-силен стимул. Прословутото входно ниво остана само при тях, по същество не лоша идея, но по реализацията й дискусията не спира вече 2 години. Ето и пример за ефекта от това „нововъведение“:50_byt_l

 

50_byt_m

 

200_sa4_m

 

200_say_l

Фактът, че много наши деца взимат участие в състезания извън страната, говори за сериозно изоставане по отношение на организиране на турнири и е ясен сигнал за спешни действия в това направление, и то при водеща роля на БФПС, а не инициативата да се оставя  в ръцете на клубовете.

От друга страна Федерацията има контролни функции по отношение на клубовете и не само. Как не й прави впечатление подобряването на десетки рекорди за по-малко от месец. Кому е необходимо такова натоварване на състезателя, та дори на желязната Хосу ще й дойде множко такъв маратон. Не е ли именно Федерацията инициаторът на такива натоварвания на деца с припознаването на лимити и рекорди за 200м  делфин, гръб, бруст и 400м съчетано за най-малките и то при все още неотшумели страсти от въвеждането на 200м кроул като входно ниво. Интерес представява тълкуването на тези факти от ММС и по-точно от новия му министър и екип, които залагат на приоритета за по-здрави деца и печелене на неравностойната битка с компютрите. 

Що се отнася до състезателя „лимит“ ,както предположих още при картотекирането му той се подвизава главно при момченцата поради коментирани по-рано причини. Хората не приемат лица, които нямат съответната  експертиза на ниво, да бъдат ръководители и затова питат – А защо нелицензирано лице като треньор сте го сложили като ВОДАЧ на делегация на голямо първенство, а лицензираните треньори, с дипломи и ценз са само треньори и дори и персонал!

ВАЛЬО БАЛКАНСКИ images 4

Изм. и доп. с решение на УС от 12.12.2014 г

            Първо да започна с пояснението, че се бях отрекъл от Вас, ръководството. Но вместо да си взимате поука, дълбаете дъното което сте стигнали. Както отбеляза във Феисбук г-н Божилов-Бруно, чакахте последния работен ден. Но се забързахте, след като Ви бе поставен въпроса „Защо се бавите?”. Да ви призная, честно, не вярвах, че четете един провинциален сайт, на един учител, подпомаган от двама не дотам интелигентно и трезвено мислещи хора. Извинете ни, че питаме. Но си ПЛАЩАМЕ ДАЪЦИТЕ, както ще прочетете по-надолу, но …. А сега как пък ще си отчетете ли греха към г-н Божилов-Бруно, когато яростно го гонихте от НСБ- Басейн Диана, а сега не звъннахте на НСБ Белмекен, да поставите въпроса „Как един родител, ще води тренировки, без да има ценз?”. А родителя недоволен, че няма условия, нямал коридор. Как ще имаш, като това е СПОРТНА БАЗА С ПРАВИЛА, както и спортните състезания имат ПРАВИЛА, а не подписка, дето се разнася. Прав е активния гражданин в мрежата, Колесниченко, че мястото на родителите е на трибуната! А и още по-прав беше като неподписа тази подписка с още двама-трима треньори. Но като не искате да слушате и да наблягате, че си плащате данъците, оплаквайте се където трябва. Допуснахте един родител без ценз, втори, сега и трети, има и четвърти…..ДОКОГА!

            Та от правилата да идем към мъдростите сътворени от т.н. УС или управленци и велможи в БФПС. Вече имам чувството, че започвате да рушите авторитета на най-добрата ни състезателка по плуване. С вашите безсмислици и недоумици, я карате тя да понася критиките. Та да разчленим новостите, старото сме го казвали:

Ще изходим от:

Всички състезания се провеждат съгласно Правилника и изискванията на ФИНА и БФПС. УС на БФПС и техническите комитети са отговорни за тяхното спазване.

 Още с първите редове пишете КАКВО НЯМА ДА СПАЗВАТЕ!

(изм. и доп. с решение на УС от 12.12.2014г.) Промени в наредбите и програмите на първенствата могат да се извършват от УС на БФПС, при необходимост и в рамките на олимпийския цикъл, за който са в сила и по време на текущата календарната година, но не по-късно от 31.12., с изключение в случаите на извършени промени в правилата и изискванията на ФИНА, българското законодателство и разпоредбите на ММС. Промените, приети по общия ред,влизат в сила от следващата календарна година, след тяхното приемане, а тези по изключенията в предвидените случаи, влизат в сила веднага с приемането им.

Най-после вкарвате израза ОЛИМПИЙСКИ ЦИКЪЛ!! Какво е това, кога започва, кога свършва, на какви етапи и периоди е разделен. Писали сме ние, едни не дотам интелигентно и трезвено мислещи хора. Най-илюстративно- ВСЕКИ ОЛИМПИЙСКИ ЦИКЪЛ ЗАПОЧВА ОТ ГАСЕНЕТО НА ОЛИМПИЙСКИЯ ОГЪН И ЗАВЪРШВА С ГАСЕНЕТО НА ОЛИМПИЙСКИЯ ОГЪН НА СЛЕДВАЩАТА ОЛИМПИАДА! Та за кой олимпийски цикъл се готвим? За кой олимпийски цикъл е правена тази наредба? А? Хората вече имат програми и цели за 2028, а Вие, за 2012 сигурно още търсите пропуснатите ползи! Дълго се чудих какво ли са казали на семинара в Доха. Между другото има хора, присъствали, от други държави, които са могли да си преведат казаното, и после да ни го преразкажат правилно, фигуративно и смислено. А ние ще ви го кажем разбираемо, защото сме не дотам интелигентно и трезвено мислещи хора. Организираме семинар на тема „Новостите от Доха, и какво е това Олимпийски цикъл?”. Датата е 29.02.2015г. мястото: „Античния театър” в Пловдив. От 17 часа. При лошо време, сме осигурили места в Пловдивския университет, непосредствено по Античния театър! Цена СПОРЕД- ЗАВИСИ!

(изм. с решение на УС от 12.12.2014г.) Всички най-добри резултати, постигнати извън Държавните първенства на официални състезания на съответният вид басейн се доказват с протокол от съответното състезание.

А за рекорд ще искате ЛИНК и състезание по ФИНА, ЛЕН. А ако вида басеин е ярдов, как ще го вкарвате в системата и за какво ще Ви е времето? Имате splash meet manager, който си има страница в интернет където е всичко обработено с тази програма. Ъпдейтвайте там.  Направете си труда да качите там всички резултати от вътрешния календар. И си вземайте ЛИНКА. А и чата по цял ден в кулоарите на Спортната палата може да изчака малко, в търсене на резултати и да се вкарат в програмата Ви. МЕЖДУ ДРУГОТО ОФИЦИАЛНАТА НИ АЗБУКА Е КИРИЛИЦА! Иска ми се като видя малко дете да чете името си в протокола да си го прочете правилно, а не с някаква измислена от Вас транскрипция!

Протестът се представя в писмен вид от водача на отбора до Главното ръководство на състезанието, не по-късно от 30 мин. след установяване на нарушението, придружен с депозит от 200 лв.

Треньор ли води отбора, водач ли го води. Ама в списъците има и треньор, и водач на делегацията. А и тук е мястото да ви питам, защо нелицензирано лице като треньор сте го сложили като ВОДАЧ на делегация на голямо първенство, а лицензираните треньори, с дипломи и ценз са само треньори и дори и персонал! Значи треньора, който е водещ и разбиращ, не може да даде контестация, а водача, шофьора, или какъвто и да е в гражданската си професия може, а може и да не е лицензиран кадър, а да е записан само като водач. КОГА НАЙСТИНА ЩЕ ВЛЕЗНЕ В ДЕЙСТВИТЕ НАРЕДБАТА ЗА КЛАСИФИКАЦИЯ НА СПОРТНО-ПЕДАГОГИЧЕСКИТЕ КАДРИ НА ММС, В ТАЗИ ФЕДЕРАЦИЯ! А да Ви питам, защо допускате на лагер на националния отбор, хора който не отговарят по наредба на ММС, да са треньори и за треньори на национален отбор, а са само инструктори или родители!

(изм. и доп. с решение на УС от 12.12.2014г.) против решение на съдийският апарат; Най-после, има състезания дето ще минат само в комисии на Жури Д’апел ако се заяде някой.

(изм. и доп. с решение на УС от 12.12.2014г.) За възрастовите групи „Златна рибка”, „Весел делфин”, Деца се въвеждат задължителни дисциплини с нормативи, даващи право на участие в съответното състезание, след покриването им. Състезател с покрит норматив на задължителната дисциплина, но декласиран има право да продължи участието си, като не носи точки от задължителната дисциплина. Само първите 4 най-добри резултата на състезатели от клуб носят точки за индивидуалното и комплексното класиране.

Е това не го вярвах. Ако е декласиран, да продължи. Уточнете за какво да е декласиран. Да е скочил с нередовни бански ли, да е обърнал преди стената (кръшнал) и го покрива, какво правите. Ако е направил фал старт с 1 секунда преди сигнала и постига норматив за една стотна. Недоумици. Значи за една подписка на родители скачате като ужилени. Декласира се някой от клуб, приближен до Вас и веднага промяна. ЧЕСТНО ЛИ Е ТОВА СПРЯМО ДЕКЛАСИРАНИТЕ ДОСЕГА ДЕЦА? Ще спестим имената на декласираните деца на входната дисциплина досега, но с радост следим техния прогрес и искренно ще се радваме на всяко едно тяхно постижение. Огромен СПОРТЕН дух и смелост се изискват да продължиш след такъв удар. ДАМИ И ГОСПОДА, БЪДЕТЕ ЧЕСТНИ СПРЯМО ТЯХ!НЕ!!!!!!!! НЕ Е!!!!!!! А И ОЛИМПИЙСКИЯ ЦИКЪЛ НЕ Е ИЗТЕКЪЛ!!!!! МАХАТЕ ЗА ЮНОШИ МЛАДША, ЗАЩО НЕ ЗА ВСИЧКИ! ЗАЩОТО ПРИБЛИЖЕНИТЕ ВИ КЛУБОВЕ НЯМАТ ЩАФЕТИ И ТОЧКИ В ТЕЗИ ВЪЗРАСТИ! А защо няма изисквания за мъже и жени. При които има по-слаби резултати от малките. Станахте за смях, точки за отборно класиране да взима време, което е по-слабо от входен норматив!

(изм. и доп. с решение на УС от 12.12.2014г.) Всеки състезател е длъжен, по време на провеждане на съответното състезание, да носи състезателната си карта, за да може да я представи при поискване от съдийското ръководство.

Е тук сте прави, но в едно не сте, дали съдийския апарат има достъп до лични данни, все пак там има ЕГН. Уточнете какво ще се гледа и от кой.  Ако детето изгуби картата, веднага ли ще издавате нова!

Голяма похвала за махането на входните дисциплини за младша възраст и за вкарването на атрактивност при мъже и жени.

(изм. и доп. с Решение на УС от 12.12.2014г.) Всички ДЛОП с изключение на мъже, жени и младежи се провеждат с класиране по време, без подборни серии.

(ново – Решение на УС от 12.12.2014г.) За състезанията с подборни, полуфинали и финали се образуват две полуфинални и една финална серия. В полуфиналните серии състезателите разпределят местата от 9 до 16 място на 50 м басейн и от 6 до 10 място на 25 м басейн. Във финалните серии състезателите разпределят местата от 1 до 8 място на 50 м басейн и от 1 до 5 място на 25 м басейн. Дисциплините 800 и 1500 м свободен стил са крайни и се провеждат по време. Слабите серии в посочените индивидуални дисциплини се провеждат в сутрешната сесия, а силните серии остават следобед.

Тук голямо браво за атрактивността, но ако имаше читав 25 метров басейн с повече коридори, какво правим пак не прецизирано. Ама халал да е, забравяме и минаваме напред.

Индивидуалното класиране и разпределението на точките се извършва на основание постигнатите времена, както следва – за всички възрастови групи, за всяка дисциплина от състезателната програма в индивидуалното класиране и при щафетите, класирането е до 16 място. При комплексното класиране за Купа България, точките се начисляват по ФИНА разделени на 100.

(изм. и доп. с Решение на УС от 12.12.2014г.) Отборното класиране по пол се определя от сбора на точките, от всички дисциплини на състезателната програма, с изключение на състезанията ДЛОП Мъже, жени и младежи, при които първите 8 младежи носят допълнителни точки от подборните серии, и от финалното класиране на 800 и 1500 м св. стил.

А сега да Ви питам, за „Златна рибка” точки носят участниците във възрастова група „Златна рибка”, същото е и за „Весел делфин”, „Деца”, Младша, Старша и Младежи. Как е при мъже и жени, кои ще може да носи точки. А? КОЙ? Участниците от ВЪЗРАСТОВА ГРУПА МЪЖЕ И ЖЕНИ. Като Ви казвам, че го правите за някой и не го спазвате, я вижте как е и каква е логиката. Верно ли е. Имат право да участват 14-годишни и по-големи, но ЖЕНИ са над 17, а МЪЖЕ над 19, написали сте го. А сега КОЙ ЩЕ НОСИ ТОЧКИ ЗА МЪЖЕ И ЖЕНИ.

(изм. и доп. с Решение на УС от 12.12.2014г.) Национални рекорди поставени извън календара на БФПС се зачитат единствено, когато са регистрирани в първенства от календара на ЛЕН, ФИНА и др. континентални първенства и е представен до 5 дни след състезанието официален протокол или линк към състезанието, в което е постигнат резултата.

(Доп. с Решение на УС от 22.11.2013г.) (доп. с Решение на УС от 12.12.2014г.) Състезател в индивидуалната дисциплина 1500 м. св. стил, може да кандидатства за поставяне на национален рекорд в междинното разстояние 800 м св. стил, само ако неговият треньор или водач на отбора изрично заяви предварително писмено до Главния съдия, постижението му да бъде специално измерено и установено (засечено). Този състезател трябва да измине и завърши докрай дистанцията в дисциплината „1500 м. св. стил” за да се признава междинно му време за рекордно постижение. В противен случай, то не се зачита. В останалите дисциплини не се признават такива междинни рекорди.

За първото сме казвали много. Но какво е ЛИНК. Май сте объркали с ФЕИСБУК, но там е лаик. Термина е интернет страница. Ама. А за второто, г-н Божилов-Бруно го е казал в мрежата, нарушение на правило SW 12.12, не се измъквайте, че ФИНА позволява някой неща на федерациите. А да Ви питам, ако ваш любимец плува примерно 200 съчетано и на 50 делфин, прави рекорд и покрива с това време норматив А за олимпиада, май първи ще се наредите на касичката за олимпийско финансиране. Ще признаете резултата, който е рекорд, но няма да признаете рекорда…  

(изм. и доп. с Решение на УС от 12.12.2014г.) БФПС, регистрира и признава националните рекорди по плуване САМО с електронно измервателна уредба за всички възрастови групи (упоменати в раздел VІІ), за които важи годината на раждане.

(изм. и доп. с Решение на УС от 12.12.2014г.) Рекорди в индивидуални и щафетни дисциплини, могат да се подобряват от състезатели/ки, от по-ниска възрастова група в следваща по-горна възрастова група. В щафетните дисциплини рекорди се признават, само ако и 4 състезатели/ки са от една възрастова група, изключение са щафетните дисциплини за мъже и жени, където няма ограничение на възрастите и рекорд се признава само за мъже и жени.

А вкарахте нещо, за което писахме, че има рекорд, а Вие, не няма. Сега по тази наредба НЯМА, а преди ИЗМ.И ДОП. ИМА. АМА сега си миете ръцете. Ааа, искам да питам, че един клуб много активен на трансферния пазар, се интересува за кой клуб се състезава плувецът с кодовото име „ЛИМИТ”. Много е добър и има много рекорди. Иска да го привлече в редиците си!

И СЕГА НЕЩО ВАЖНО:

  1. САНКЦИИ

  2. Състезателите нямат право да се явяват на старт и награждаване с националната екипировка (анцуг, шуба, фланелка и шорти) на БФПС. При нарушение на изискването, състезателите се дисквалифицират автоматично, като се отнемат точките им, медала или друг вид награди.

НАЦИОНАЛАТА ЕКИПИРОВКА ПО ПЛУВАНЕ НЕ ВКЛЮЧВАЛИ И БАНСКИ, ШАПКА?!!!! А ТЕЗИ ДЪРЖАВНИ ПЪРВЕНСТВА БЪЛГАРСКИ ЛИ СА, ОТКРИТИ ЛИ СА, ОТВОРЕНИЛИ СА, ЗАЩО СЕ ДОПУСКА УЧАСТИЯ СЪС СИМВОЛИ НА ДРУГИ ДЪРЖАВИ!!!!

  1. За клубове, които нямат дейност и участия на състезания от ДЛОП най-малко в 2 (две) възрастови групи, с минимум по 4 състезатели, в предходните 2 (две) календарни години, се прекратява членството в БФПС, по реда на чл.36, ал.2 от Устава на БФПС (При констатиране на нарушение от страна на Плувен клуб, състоящо се в неучастие с подготвени състезатели в държавни първенства и турнири повече от 2(две) спортно-състезателни години изтекли от приемането на клуба, съответният Плувен клуб прекратява членството си като отпада от БФПС. Нарушението се констатира с Решение на УС на БФПС.).

 

Е СЕГА ТОВА Е НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО! КОИ КЛУБОВЕ ЩЕ МАХНЕТЕ И НА КОИ ЩЕ ПРЕКРАТИТЕ ЧЛЕНСТВОТО! НИЕ СМЕ НАПРАВИЛИ СПРАВКАТА КОЙ СА. А ПИЩЕНЕТО ЩЕ Е ГОЛЯМО! ЧАКАМЕ ДА ВИДИМ КАК ЩЕ ДЕЙСТВАТЕ ПО НАРЕДБА И УСТАВ!

 

ІХ. ВИДОВЕ ДЪРЖАВНИ ПЪРВЕНСТВА И СПЕЦИФИЧНИ ИЗИКВАНИЯ ЗА ПРАВО НА УЧАСТИЕ:

Т.1  а) нормативите се определят за всяка следваща година до 31 декември на предходната година.

ПОГЛЕДНЕТЕ СИ КОМПЮТЪРА, ДОЛУ В ДЯСНО, КОЯ ДАТА ПОКАЗВА! КЪДЕ СА! КОЛКО ВРЕМЕ ИМА ДО ПЪРВИЯ ШАМПИОНАТ!

Това има хубави наченки, но разказвате играта на децата. Така, че пак няма да има прогрес. ОПА, ще има в дълбаенето. Извинете ме! НО КОГА ЩЕ ВИДИМ ПРОТОКОЛ ОТ УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ! ПУБЛИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ СТЕ! ДА СЕ ВИДИ КОЙ КАКВО Е ГЛАСУВАЛ, И НАЙ-ВЕЧЕ ДА СЕ МОТИВИРА ЗАЩО!?!

ВАСИЛ КОЛЕСНИЧЕНКО
Разгледах много спокойно и внимателно „Новият“ правилник на БФПС“ за 2015г.и останах много приятно изненадан а също така и много озадачен.Много нови“и прогресивни неща“ и много „нови“, но преписани от по -старият правилник неща.Но от къде да започна.Хайде от входните нива.
Декласиран на входно ниво ще участва в състезанието.Но без право на точки.
„Една майка се разплака във Варна и спечели“.На кого му пука за 1 точка.
например : аз съм делфинист и не мога да плувам 200 или 400 кроул. и на входното ниво „без“ да искам скачам и правя фалстарт а после ставам шампион/първи/ на 100делфин.
Ох!Или можеше да започна от това.:Старт.Проверка.Фалшива карта.Аут за мен и целият отбор.Но ако съм много красноречив/А.Ч./и плача и беснея и обяснявам как съм ги забравил/само на 5 мин. разстояние от състезанието.Минавам.Сори.
Много моля ще се изкажа неподготвени и понеже съм много голям фен на Петър Стойчев и на Таня Богомилова.Но къде е нашият шампионат по маратон.Има го в програмата но не и в календара.Имам приятели във Варна /С.П.В.К.Б.Г.М.Т../и други.Знам че могат да го организират и проведат почти като за световно.А Варна май имаше и уредба.
Уважаеми читатели на сайта.Ако аз съм човек който е плувал полуфинал и финал ,но не и подборни серии.
и ми стана много любопитно какво ги чака моите приятели „водняци“-Ив.Ц.
пример:25м басейн:5 коридора:
първо 100 участници на 50 св.ст.
осми финал първите 20 състезатели
полуфинал първите 10 участника
и накрая финал последните 5
И още !За „новите“ наредби на БФПС ПРОСТО ОЩЕ НЕ СЪМ ГИ РАЗБРАЛ И ОСЪЗНАЛ.Все пак съм само „някакво треньорче.Как става на 11год. да плуваш в един месец в 6- тунира и да направищ десетки рекорда.?Може би заради това БФПС кара мъжете и жените да направят 14-15 максимални старта за 4 дни.Ох и пак се увеличаха разходите за състезанията с един ден х 50лв на човек.
И последно пример:на 50 бруст В.Колесниченко плува 28.12  и примерно печели 782т.Но се отказва още преди полуфинала.Значи става 11 с 782т. и най-много от всички.Дори от финалистите.Тези точки  ще важат ли за отборното класиран,като аз съм само 11 -ти .И ако се откажа преди финала кой ще се класирам и тези най много точки ще важат ли за отборното класиране.Това което са измислили УС  и ТК нещо не го разбрах.
Чакам нашите млади и талантливи момчета
Я.Стойчев и Г.Палазов да го разяснят на мен и цяла България
И ПОСЛЕДНО ЗА ДА НЕ Е СТАНА ДОСАДЕН!
Нормативите и Рекордите – ще се покриват и поставят който и когато си поиска.
Правят някъде в „градове и паланки“ състезание в бг и чужбина но с някаква уредба и с бай“Ганев,който е съдия.И всички покриват нормативи и нужни им времена.Не е ли важно да има поне един Вили Цеков като главен.
Ах, защо съм тук ,а не при моят приятел Боб Баумън в Цариград или където печатат пари.

РУМЕН АТАНАСОВ Прочетохте три уникални и сърцепълнещи мнения на трима ценители и разбирачи на плуването от Русе,Враца и Варна.Мненията са хвърлени.Искам да чуя още по НАРЕДБАТА-ПРАВИЛНИК.Разбира се-СТИГА ДА НЕ ВИ Е СТРАХ ОТ ОЛИМП!

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: