ДЖОРДЖИЯ ОТНОВО НА СЦЕНАТА-с РУМЕН АТАНАСОВ


Най-добрата българска състезателка плуваща в родни води Георгия Кадоглу отнов излиза на сцената в моноспектакъл.Ето и информация за това.

Георгия Кадоглу ще представи благотворителен моноспектакъл

 netochka_print_-_Copy

            На 10 декември от 20.00 часа в столичния театър „Възраждане“ Георгия Кадоглу ще изиграе моноспектакъла „Неточка Незванова“ по Достоевски. Постановката е дело на Сия Папазова – художествен ръководител и драматург в детско – юношески театър „Златното ключе“ към Общински детски комплекс – Варна.

            Всички събрани средства от моноспектакъла ще бъдат предоставени за лечението на Любомир Еленков от София, който страда от тежко заболяване.

http://dmsbg.com/index.php?page=4&spage=0&item=405&p=4

            С моноспектакъла „Неточка Незванова“ Георгия Кадоглу има спечелени две първи отличия:

1ва награда за най – добра женска роля на IX национален фестивал за детско – юношеско театрално творчество „Малкият принц“ 2014г

1ва награда за най – добро цялостно изпълнение на национален театрален фестивал „Вълшебникът театър“ 2013г

 

Това не е първата проява на благотворителност от страна на Георгия. През 2011 тя изигра първия си благотворителен моноспектакъл “Козет” по Виктор Юго и дари събраните средства от официалната премиера на деца в неравностойно положение на БЧК.

 

Георгия е ученичка на Спортно училище “Георги Бенковски” – Варна, и е пример за подражание как един млад човек може да се занимава успешно и със спорт, и с театър. Тя е единствената девойка старша възраст, която има покрит норматив за участие в Световното първенство за мъже и жени Доха, Катар, въпреки че е едва на 16 години, но по препоръка на главния селекционер на националния отбор по плуване г-н Георги Дангалаков  Георгия Кадоглу отказа участие на Световното първенство по плуване на малък басейн в Доха, което ще се проведе на 03-07 декември, тъй като приоритетно за нея е участието й на 50 метров басейн за покриването на необходимите квоти за участие на Световното първенство за мъже и жени в Казан 2015г както и Световно първенство за юноши и девойки в Сингапур през септември 2015г.

Георгия избра да се състезава по същото време на Александрия оупън. Международният турнир, в който ще вземе участие ще се проведе на 06-07 декември в Солун, Гърция. Тя ще се състезава в дисциплините 200м и 400м съчетано плуване както и 200м бруст.

Подготовката на Георгия Кадоглу е финансирана от българския букмейкър Еврофутбол.

ЖЕЛАЯ УСПЕХ НА ДЖОРДЖИЯ.РУМЕН АТАНАСОВ

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: