ЗАМИСЪЛЪТ-коментар на АЛЕКСАНДЪР КОНКЕЕВ


Замисълът-АЛЕКСАНДЪР КОНКЕЕВ624876

Бел.ред.Моят приятел и съавтор Сашо Конкеев притежава уникалната способност да върши няколко неща,но едно след друго.Иначе обърква реда им.Първо изчисти килима с прахосмукачката  под зоркия поглед на съпругата си,като упорито твърдеше,че пишел на лаптопа.След това изхвърли боклука ,но не през терасата ,а слиза чак долу.И накрая написа своето ново мнение-две години след публикуваното за състоянието на родното ни плуване.Неговата снимка е вече класика,защото фенките му много го харесвали със шапката и най вече захватата му  на дюлгерските клещи.Дори една от тях ,аха да направи кълбо от радост,когато го видяла в Русе при това без жена му и той и намигнал.Явно му е влезнало нещо в окото.Нали,Сашо?И още.Ама те в Русе имали лаптопи!!!Румен

ЗАМИСЪЛЪТ -Дереджето на плуването – ясно. Ясни са и причините за дереджето. Е, и  30 години все го оправят, но още не са приключили. Не трябва ли да се промени нещо? А да, променили са и резултатите се чакат след 5 години.

Къде живеете, в кой век, кой ще ви чака 5 години? За 5 години плуването ще избяга далеч напред с космически измерения,докато ние ще се смаляваме със същата тази скорост. Аврамова затова си замина – да не би пред нея да има предостатъчно време да ви чака да направите онова, което трябва. Момичето очевидно иска и търси развитие и защо ли не го вижда с нас. Как така гимнастичките извършиха коренна промяна – направо си изградиха наново системата. И както се вижда – резултатът не закъсня. Г-н Минковски, нали четохте … нали ви казахме, че те ще успеят? Имат си спонсор, банка, а базите им са реновирани – можете лично да проверите за колко месеца се е случило всичко това. Само дето ви спестихме, че ако продължавате така, резултатите ще почнат да клонят към нула.

Господин специалисте по входните нива и техните резултати, ще ни просветлите ли къде можем да се запознаем с анализа на вашата програма, така че и ние да схванем, как мерките ни водят по правилния път. Въобще наличен ли е такъв в писмена форма. Отговорникът за спортните училища и спорта в училищата, притежаващ умението давледенява погледа на олимпийската ни шампионка, пак се е объркал. Вероятно състоянието му по време на ДЛОП в Пловдив ………. не е епизодичен случай. Нашата плувна федерация не е ли публична организация – да бягаш от обществен контрол в лицето на плувното общество – плувни клубове, треньори, родители … – не е ли някаква комфортна отживяла форма, позволяваща никой да не се меси в делата ти и да няма начин да ти даде оценка. А въпросът не е само в оценката, но и във възможността на същите по-горе споменати заинтересовани да бъдат запознати с това, което се случва в плуването, което според изследванията на бившия спортен министър Петър Стойчев се оказва един от най-широко застъпените спортове у нас.

Господин Минковски и всички отговорни за българското плуване, болшинството не коментира входните дисциплини като вредни, а тяхната форма. И защо не добавите входни нива за мъже и жени – то и тяхното ниво трябва да се вдига, щом 11-годишни влизат в десятката на България.

Къде да прочетем и разберем какво развитие предлагате на 17-18 годишните, зъвършващи училище? Възрастта с най-крехко равновесие, що се отнася до оставането в спорта. Какво сте предвидили за талантите ни и обгрижените до тази възраст в елитното спортно майсторство плувци? А от тук нататък – накъде? Съществува ли заложен механизъм в програмата на БФПС, който успешно да задържа перспективните ни състезатели след тази възраст и да осъществи ефективно прехода им в мъже и жени, така че да бъдат амбицирани да гонят още върхове, и то за България? Предлагате ли им и минимален избор как да продължат: спорт ИЛИ учение, насъщен …? Не сме в Америка, не сме и в Русия, нито в Унгария или Франция. В България дилемата `да продължа ли да плувам` съществува единствено свързана с формата на обучение в университета – но зад граница, т.е най-добрите ни плувци преимуществено остават в плуването, ползвайки го като трамплин и възможност за стипендия и обучение навън. Но това достатъчна мотивация ли е и къде е ролята на плувната ни федерация в този избор? Какво българско плуване, щом Централата му не проявява интерес към плувците след младежи?

И като ползвате турски думи в речника си, щеше да е добре на живо да чуете какво точно казва Боб Бауман на турските треньори и дали то е в унисон с промените, дето ще ги чакаме 5 години. Какви други насоки на развитие предпочитате?  Близо или далеч сте от насоките на развитие, определени от ФИНА. Запознайте с тях и спрете да произвеждате амбалаж.

Да, трябва да има ред и първата стъпка в това отношение е наложително да  бъде направена от БФПС, която да спазва собствените си правила. Не е важно да обгрижваме единствено интереса на клуба,  а този на Българското плуване. И това е

Господин Минковски, вие сте в играта и сте фактор, затова ви се задават въпроси, но изместването на фокуса към пиана и духови инструменти подсказва, че вероятността за нещо нередно е подозрително висока. Питат ви защо точно там и защо точно тези състезатели. Ако аргументирано бяхте предоставили тази информация на страницата на Федерацията, нямаше да ви се задават тези въпроси. Ако обявите кои са определени за лагер или състезание, включително и аргументите, повлияли на избора, няма да има почва за негативизъм. Затова за да ги избегнете, винаги информирайте кого, защо и къде сте повикали, както и защо избирате точно тази база, докато базите в които българската държава е вложила не малко средства остават празни.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: