17 600 ЛЕВА.ЗА КАКВО?-разпалено с ВАЛЬО БАЛКАНСКИ


                                            17 600 ЛЕВА.ЗА КАКВО?

                                               ВАЛЬО БАЛКАНСКИ

images 4
На фона на трите световни титли за ветерани, ще стане дума за едни пари- 17 600! И всичко това свързано, че момчетата сами си извадиха средствата от джоба да участват.
Да толкова е субсидирането на ЕЛИТНИ плувци. (Дълбока въздишка).
Що е то ЕЛИТЕН ПЛУВЕЦ в БЪЛГАРИЯ и имали почва у нас. Е явно има, щом се дават 17 600лв. за него. А колко са те? 1, 2, 3, 4, а де. След проведеното проучване, редакцията на сайта знае за кои са, макар, че …… можеше да ги обяви. Кои са ЕЛИТНИ ПЛУВЦИ. (Дълбока въздишка). Рекордьор на България, със 192-ро място в официалната ранглиста на ФИНА на 50м., 247-мо на 100. Вечна надежда, но забележете ФИНАЛИСТКА на европейско първенство за младежи и девойки, живееща в София, но само с норматив Б за младежка олимпиада и места в света след 300. Да продължавам ли…
Инвестиции. В какво? Не ви ли направи впечатление, че при световната финансова криза водещите икономики в света направиха инвестиции, за да се съвземат. И то къде на първо време. В младата генерация, в образование и подготовка на кадри. Не искам да говоря нищо за икономическата ситуация в страната. Но за действията за преодоляване на кризата в която е българското плуване…. Ех, ех, (Дълбока въздишка).
Гледаме да бозаем от държавата, но ако може да се хванем на повече вимета. Ама спрете малко. Криза се решава с начертаване на план, стратегия, разговори, инвестиции в бъдещето.
Плана го няма, е има, като казахме, че няма стратегия, някой стана и дръпна реч, че мисли за плуването, безокористно. А дали забелязахте колко му повярваха? А след това един друг пък започна да говори как да се тренират малките плувци, нищо че и двамата с 300 зора немога да се сетя колко плувци са вкарали в басейна, научили са ги да плуват и с тях са минали цялата стълбица от Златна рибка до мъже и жени. И 1000 зора да са, лично аз не мога да се сетя. Но нека тях да си ги оставим тях във високото, ЕЛИТНО плуване. Та и най-малко пренебрегването на плувци с А-норматив, за Младежка олимпиада. Нямаше лобиране за повече. И сега да се срамим за пренебрегнат норматив. А момчето и неговите родители са инвестирали ЛИЧНИ СРЕДСТВА.
Та стигнахме до инвестиции. Та със 17 600 за една година, примерно, какво бихте направили за няколко НЕЕЛИТНИ ПЛУВЦИ, които са в челните десетки на ранглистите в Европа и света. Ами лично на мен ми идват много неща. А тези НЕЕЛИТНИ са деца, още във възраст в която, могат да мечтаят и то истински. Във възраст в която могат да се формират качества и навици на бъдещи ГОЛЕМИ ПЛУВЦИ.
Няма планове, няма стратегии, няма разговори, няма инвестиции.
И като ги няма, след време няма да има и ……….(сетихте се).
Седнете, помислете и обсъдете!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: