БЕЗПРИНЦИПНА БЕЗПРИНЦИПНОСТ-гневно с ВАЛЬО БАЛКАНСКИ


БЕЗПРИНЦИПНА БЕЗПРИНЦИПНОСТ
ВАЛЬО ЦАЦАРСКИ

Синоним, сравнение или на какво друго ви звучи свързано с ……. Да многоточието отразява това за което си мислите. Сега кратко точно и ясно. Какво, защо и как.
Имали рекорд и за кой е? Рекорд има. Два отбора го подобряват. Плуват в една серия. Съставени са от състезатели във възрастта, единия, и с по-малки и на възраста другия.
Какво гласи наредбата и опорните точки на моето тълкуване:

ВЪЗРАСТОВИ ГРУПИ
П Л У В А Н Е:
1. „Златна рибка” 9 – 10 г.
2. „Весел делфин” 11 г.
3. Деца 12 г.
4. Юн. и дев. мл. възр. 13 – 14 г.
5. Юн. и дев. ст. възр. 15 – 16 г.
6. Младежи 17 – 18 г.
7. Мъже – 19 г. и по‐големи; Жени – 17 г. и по‐големи

Опорна точка едно- Младежи са 17-18 годишните.
Опорна точка две- ДЛОП за мъже, жени и младежи …..В първенствата имат право да участват 14 годишни и по‐големи състезатели/ки……се провежда заедно, като се извършва отделно награждаване за младежи. (Като има щафети само с младежи, награждавахте ли ги?)
Опорна точка три- ДЛОП „Весел делфин” – провежда се на 25м и 50м басейн… Отборите за първенството на 25м басейн могат да бъдат съставени от 10 и 11(от възрастови групи „Златна рибка” и „Весел делфин”).
Опорна точка четири – Състезатели/ки от по‐ниска възрастова група, могат да поставят рекорди и в по‐горни възрасти.
Демек- младежки рекорд, поставят само 17-18 годишните. Ако участват младежи трябва да ги наградите и изнесете в отделно класиране, което го няма за щафетите. Допускате да се смесват възрасти и възрастови групи. По-малки възрастови групи, могат да поставят рекорди в по-горни(Антъни Иванов, Михаел Йорданов и т.н)
Сега по конкретния случай. Плуването се смята за индивидуален спорт, но и има и щафетна надпревара, която е по класическия пример четири състезатели. Та всеки един състезател допринася за постигането на рекорд в щафетата. Тоест той поставя рекорд, и ако е по-добър отива във ГОРНА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА. Нещо което е недомислица в наредбата, упомената думата възраст. Пример- имаме рекорд на щафета, признат от БФПС, в дадена възрастова група, направен по идентичен начин. Състезатели на с право на участие в това първенство, от по-малка възрастова група и по-малки на възраст.
Това са доводите по които трябва да се замисли ……. (пак не упоменавам кой). Дали е за единия клуб или е за другия.
Тук ще ми се разсърди главния редактор на сайта. Другата безпринципност: Извънредни стартове в Държавните първенства, категорично, не се допускат. И на какво станахме свидетели, още един не изчистен момент. Имаше или нямаше?
Ние дадохме своето предложение да се изчисти този момент в наредбата, за български състезатели подготвящи се в чужбина. Едни могат да участват, други немогат.
Калпава или не, наредбата трябва да се спазва и тълкува от всички по един и същи начин. Нашия е този.
Изразявам желанието си, както и редактора винаги е отправял своето искане да помага. Но при нередности и неща които с в ущърб на малките плувци, за сметка на големите няма да го допуснем и ще реагираме.
И Е КРАЙНО ВРЕМЕ …. ДА ПОТЪРСИ НАЧИН ДА СЕ СТИМУЛИРАТ ПЛУВЦИТЕ ДО 13 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ, ПО-ГОЛЕМИТЕ УЧАСТВАТ НА 5 СЪСТЕЗАНИЯ С МНОГО ПОВЕЧЕ ДИСЦИПЛИНИ И НОСЯТ МНОГО ТОЧКИ НА КЛУБОВЕТЕ СИ, А ТЯХ СТЕ ГИ ХВАНАЛИ ЗА ГУШАТА, С ВХОДНА ДИСЦИПЛИНА И ОГРАНИЧЕНИЯ.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: