ИЗВЪН ПОЛЕМИКАТА-коментар на АЛЕКСАНДЪР КОНКЕЕВ


ИЗВЪН ПОЛЕМИКАТА
ИМА ЛИ УСЛОВИЯ ЗА ПОДГОТОВКА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПО ПЛУВАНЕ ЗА НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ ЗЛАТО НА COMEN CUP?
Александър Конкеев
01.07.2014

фото: sport-vt Antani_sport-vt
ПЪРВИ АРГУМЕНТ
Няма 50м басейн, но и не е задължителен. Е, сега е моментът да видите как се става шампион без 50м басейн. Станислав Донец обаче го е правил.
За информация на любознателните: Станислав Донец – седемкратен световен рекордьор, многократен европейски рекордьор. В родния му град (Димитровград, Уляновска област) има един единствен басейн, и то 25-метров. Басейнът е много стар, постоянно подлежи на ремонти.
ВТОРИ АРГУМЕНТ
Условия нямало. Щом е стигнал до тук, значи има възможности тези условия да не се оказват толкова негативен фактор. Да не забрявяме, че Камчия и Варна са сравнително близко. Като му гледам фигурата – ОФП му е от класа.
Що се отнася до „изокинетичните уреди, воден канал, подводни камери, специализиран софтуер за анализ и усъвършенстване на плувната техника“: техниката му е моделирана така, че движенията са с висока ефективност. Е, проверка ще е добре дошла, но тук и финансовият фактор е решаващ. Невероятно удоволствие е да го гледаш как плува – магнетична красота на стила. Вместо да гледам по новините как тренира Левски и други там „спортни новини“, всеки ден с удоволствие ще наблюдавам, ако ми пускат плуване на Антъни. Воден канал не му трябва – челното му съпротивление е радващо ниско, съпротивлението от триене: плува без шапка – гола глава (това за майтап). Не се е чуло кожата му да е като на акула, а дали командва подкожието като делфин при различни скорости и на канал трудно се установява. Индуктивното съпротивление – завидно ниско, а активните загуби и загубите от турболенция са си мечта за нашите условия. Що се отнася за останалите – професионален психолог, опитен диетолог, вещ в занаята физиотерапевт, поставен ли е под постоянен мониторинг на спортен лекар, за сега не му трябват понеже е още далече от възрастта мъже, пък и има кой да преценява. Воден е със завидна грамотност и постоянство и сполучлива постепенност.
ТРЕТИ АРГУМЕНТ
Млад е, но семейството и Роза показват забележителна за България грамотност, как трябва да се води и насочва един талант.
ЧЕТВЪРТИ АРГУМЕНТ
За сега със спонсора се справят, но не е лошо и Федерацията да се активизира и да го подкрепя все повече. Одобренията в мрежата дават възможност да направим обосновано предположение, че масата от феновете на плуването са „ЗА“ допълнително целево годишно финансиране на този младеж.
ПЕТИ АРГУМЕНТ
Явно е прав Румен Атанасов, като казва, че нямате поглед какво става при най-малките възрастови групи. Нека малките болярчета работят упорито и не забравят, че всяко дърво без корен е обречено. От друга страна то и Силистра, и Добрич не са имали, но за всяко нещо има първи път, само трябва сърце.
ШЕСТИ И СЕДМИ АРГУМЕНТ
Провокативни аргументи, но те са от компетенцията на за сега отлично работещите треньор и родители.
Юлиян Василев е сериозно име в плувната ни история и това, че не е завоювал титла повече от шампион на балканите се дължи на много фактори и ограничения на времето. Може би ако на лагера в Цахкадзор е бил напътстван от водещ руски треньор, би постигнал повече, но това вече са предположения.
Когато една система работи добре, то не е редно да се променя, виж, оптимизирането е друго нещо.

ПП.Сашо Конкеев 624876продължава да ме смайва с дълбочината на познанията и широтата на техническата си информираност.Остава да видим колко на високо може да политне!За настрани не смея да пророкувам.Явно отсъствието на жена му Катя/която е на гости в Ценово/ го е вдъхновило и той е написал впечатляващ и прецизен отговор на „аргументите на МЛП“.По-добър анализ със стойностен коментар е трудно постижим.Александър Конкеев е търсен автор и аз все по-трудно бих го задържал само за сайта ми.Въпреки,че не познавам авторите на http://www.pluvane.net взех да се притеснявам от тяхната конкуренция.Затова една ваше и мое надникване там винаги ще е от полза за мен да не отпускам и да спя с едно отворено око.За всеки случай ,да не изтърва топурдията около поредния екшън около Оня сайт,Придворния!А това е за Вальо Балкански да не се цупи imagesРУМЕН АТАНАСОВ

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: