ТОЙ,ТРЕНЬОРЪТ!-коментар на ВАЛЬО БАЛКАНСКИ


ТОЙ, ТРЕНЬОРЪТ!

ВАЛЬО БАЛКАНСКИ

Бел.редакторътИ Вальо не беше пощаден от „Водняците-ФЕЙСБУКАРИ“,които явно ги гонят нервите и цял ден си чешат езиците и отъркват гърбовете в нещо ръбесто.Хуленето им ще стрешне достоен отпор,затова чакайте интересни разкрития за някои от фигурите,които предизвикват иронични усмивки и събират куп подигравки при появата си-визуално и виртуално.

            След това преразказване на едно интервю, в мен нахлуха познати мисли, а именно случващото се в българската действителност. Всеки говори и прави анализи и коментари на това за което не му е работа, за което не е нает.

            За какво говоря- Административния анализ на дейността на БФПС на члена на УС Райчин Антонов. Търсих в биографията му да видя има ли някъде нещо педагогическо, нещо треньорско и за съжаление не можах да намеря. И защо ли, ами за да може да се изкаже за спортно-състезателната и за спортно-педагогическата дейност на федерацията. Опит за анализ на работата на треньорската комисия, за анализ на работата на главния треньор. Дали това му е работата и дали това му е компетенцията. Сферата за която отговаря е нещо много по-различно от това за което се изказва. По-коректно би било да направи анализ на своята си дейност като член на УС, и затова с какво е подпомогнал федерацията в това направление. Ами лутайки се в медии, саитове и други средства за масово осведомяване никъде не открих да се говори за плуване поне колкото за гимнастика или за лека атлетика (МЕДИИ И РЕКЛАМА – КРЪГЛА И ГОЛЯМА НУЛА, ТОЕСТ МИНУС НУЛА), никъде не открих някакво маркетингово проучване за  за плуване и разгласяване на резултатите (МАРКЕТИНГ- КРЪГЛА И ГОЛЯМА НУЛА, ТОЕСТ МИНУС НУЛА). Никъде не открих някаква програма или проект разработени за нуждите на БФПС извън тези от Министерството на спорта. Ами Българска му работа, всеки се изказва и е силен там където не му е работа.

Да не си отварям устата за наредбата, в която същия има съществен принос- ограничаване до минимум финансирането на клубовете работещи с малките плувци, захвърляне на малките възрасти в трета глуха. НЯМАМ ДУМИ! Но според мен това е една малка заявка за ръководен пост във федерацията- казвал съм го!

            Прочетох, че списанието на експридворния саит изпитва трудности. Въпреки несъгласията си с много от публикациите в него и в саита, ми се иска да излезе от трудната ситуация. Да си направи качествен анализ защо се получи това и защо е така. Малък съвет- Започнахте да биете на високо и стеснихте публикациите си само до ниво София и клубове с големи плувци. Обърнете внимание на малките, на това кои може и ще стане. За големите всичко се знае. Запознайте ни с малките клубове, с хората които милеят и работят. И повече за тези които ви купуват- бъдещите плувци!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: