ХАЙДЕ ,ПАК!-мнение на ИВАН ГАРВАНОВ


ХАЙДЕ,ПАК!

ИВАН ГАРВАНОВ

Здравейте приятели!
Прочетох мнението на  Иван Цанов в Първия български плувен сайт по повод статията за Веселин Суров.”Обучител взимал 1500 ,лева а магистър от НСА  с 20г стаж и куп други неща взимал 500”. Това е вярно, но защо. Ако този магистър подготви дори едно дете от „Златна рибка „ и както вече имаме 15 дисциплини вместо досегашните 5 така добре, че да атакува рекордите, заплатата вече няма да е 500 лева. Но ако там са му сложили лимити, които са по-добри от балканските рекорди, естествено ще си остане с 500лв. Ако е толкова добър да подготви и щафети, всички ще му се радват и пари ще вземе . Ясно е ,че това е принципно нещо на което не са изпипани детайлите.Ето един иинтересен казус.Ако на момичетата сложат лимит по -добър  от балканския рекорд на Корнелия Потек от 1:04,95 на 100м свободен стил, пак няма да има кой да го подобри и съответно заплатите ще останат по 500лв.Ако си на” командно дишане” дори такива дребни неща помагат за да се облекчи финансовото състояние на клубовете.
Как може да вървиш срещу интереса си като твърдиш ,че държавата нехае и не се строят басейни. Новите красавци в Плевен и Добрич какво са? Басеинът в Сандански също е обновен. Какво да се прави ,когато е по лесно да направиш от коритото на басейн-паркинг. Или да изпразниш пълен басейн, та да се рита топка в него .Или да се пие бира а може би и да се ядът филии с мас. Защо Иван Цанов не  протестира срещу тази реклама.Ясно е, че не може да строиш 10 басейна наведнъж, но е важно да се знае къде ще правиш басейни .А   постоянно да има и басейни които се обновяват. Когато Цанов има сайт и списание, как то помогна за намирането на средства за обновяване на басейните в Благоевград,Смолян,Силистра,Русе,Стара Загора и Бургас. Даде ли  гласност  на това колко пъти за месец има  проблем с водата за басейна в Благоевград, показа ли някаква позиция, посочи ли решение на проблемите там. Колко пъти се посочиха  за положителен пример кметовете на Добрич ,Плевен,Враца и тяхната работа. Тези хора трябваше да ги направите известни в цялата страна ,колко ви струва това, за да може други кметове да пожелаят да се ползват от този ПР потенциал и току виж и те оправили басейните.  
Как така при  съседите от север има турнири всеки месец ,спонсор на федерацията и толкова други екстри ,а у нас дори с държавно финансиране няма нищо такова.Защо не вземе Иван Цанов да се анализира тоя „феномен“ . Имало 10-15 истински таланти у нас. Има много повече, но няма система която да ги открива . В България има страшно много таланти и ако си наистина магистър от НСА ще ги намериш .А няма да чакаш някой да ги намери, а ти да ги „приобщиш“ .
Сега започва да се увеличава броя на децата родени в България , та чак до набор 2009. Защо трябва да се обричат на „да се оправят както могат“?Талантите -родени през тези години още сега се зачертават и то при положение, че повече от две трети от тях  живеят в големите градове.

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: