НЕВИДИМОТО-ВИДИМО прощално с ВАЛЬО БАЛКАНСКИ


НЕВИДИМОТО ВИДИМО!

ВАЛЬО БАЛКАНСКИ

бел.ред.Вальо Балкански се разделя с нас.Заминава да търси по-добър живот.Надявам се,че няма да ни забрави и ще продължи да помага.Благодаря, Вальо и на добър път!Sic transit gloria mundi.РУМЕН АТАНАСОВ

            Доста се говори в държавата ни за конфликт на интереси, доста се говори за решения взети под натиск. За извъртане вота на избирателя. И все такива неприятни неща. И в един момент се оказва, че всичко става едно огледално изображение на политическата действителност.

            Като се обърне каруцата пътища много. Но каруцата на плуването обърната ли е, или все още се търкаля някъде в пропастта. Моето мнение е, че НАШАТА каруца е на един стръмен и опасен път, с големи пропасти и от двете страни. Един път, който се стеснява, както основата на пирамидата на хубавият ни спорт. Върха на всяка пирамида е тесен, важно е основата да е голяма и стабилна. И трябват спешни мерки и то веднага. Натрупали са се грешки, които водят след себе си още много. Но моята мисъл и критика не е насочена злонамерено, но просто я изразявам така за да има чуваемост. А не като се обърнеш за съвет или въпрос към федерацията първо да ти се навикат, да се направят на силни. Вие драги сте избрани да ПОМАГАТЕ И НАСОЧВАТЕ. Не да се влиза при вас с „МОЖЕ ЛИ?”, а вие трябва да скочите веднага и да изпреварвате с думите „С КАКВО ЩЕ ВИ БЪДЕМ ПОЛЕЗНИ!” А и ако се реши, че има нещо положително, да се направи. Но от къде да започнем.

            Първото и най-важното- точица в устава: Членовете на треньорските комисии трябва да са от клубове които нямат представители в управителният съвет и имат пълни отбори в малките възрасти(поне до юноши младша.). Защо? Отговорът е ясен за мнозина, но за навързаните чревца, дали е ясен! То се вижда как са се вплели и как единия влияе на другия. Как дадени решения могат да се приемат с едно договаряне, в един град, в едно или две семейства ако щете.

Погледнете членовете отговарящи за плуването в управителния съвет и в треньорския комитет. Няколко клуба с представители и в двете, и то в малцинство спрямо останалите, и то съсредоточени в един град!!! БЛЕСТЯЩ КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ.

Така излиза, че каквото искат едните, задължително е казано на другите. А другите лесно биха могли да бъдат насочени към даденото решение. И лесно измиване на ръцете едните са съгласни, и ние ще го подкрепим. Не се и учудвам защо бе приета тази наредба с такива гласове, и защо копнеят по нея. И защо въпреки своите добри и лоши страни не искат да премахнат спорните моменти. Другото важно и значимо е плуването при малките възрасти. Защо толкова много им скачат, защо дават големите точки на големите лелки и чичковци, които дори и не покриват норматив за участие. Ами то се знае, те се интересуват само от високи спортни резултати. Да се тупат в гърдите на състезанията при мъже и жени. А и дори носещи точки в мъже и жени, във възрастта юноши младша няма да могат да влезнат в 16-цата. Но къде са мъжете и жените- или в чужбина да се готвят, или с мижави резултати тук. Без да обиждам параолимпииците, нашите елитни имат по-слаби резултати от тях.

Дали е редно да има такава зависимост между двата органа решаващи за българското плуване?

Дали точно по този начин трябва да се мисли за подрастващи и утвърдени състезатели?

Дали по този начин трябва да се дискриминират малките/

…. Въпроси за бъдещето….

И всичко това се случи, но някак си всичко остана незабелязано. Загуби се връзката с треньори и управленци доказали се във времето. И най-вече с треньори изградили по НЯКОЛКО състезатели на поне европейско ниво.

На миналото общо събрание леко бяха изтикани или скъсана връзката с Дамянидис- доказано име в управлението на СПОРТЕН клуб и Ботко Трендафилов- доказано и голямо име , Вакареев- доказано име в управлението и доказан треньор. Като клубове и то доста добре седящи във всяка възраст по бройка деца, бургазлии са s измиtи очи с мижаво място в ТК. Варна, могат сами да направят всичко а и отделна федерация сигурно, с бази и бройки картотекирани също, само с едно качествено попълнение в УС а друго нищо.

Наредбата 2013-2016 е направена да обслужва дадени клубове(вижда се кои,).

Казвал съм го един норматив на свободен стил е количествен показател, тоест някакъв натрупан обем и изградена някаква издръжливост.

Но показател според мен е съчетаното плуване в малките възрасти. Показва хем количествения показател, хем и качеството на работа- тоест научени 4 стила и то с изградена издръжливост.

Изискването за брой участващи на Държавни първенства. Ами може съвсем спокойно да се вкара точица обвързана с началното обучение, спиране на роенето и водещо до обединение на клубове и специалисти. Клубове които две години нямат пълни отбори(поне 4 деца и в двата пола) във възрастите „Златна рибка”, „Весел делфин”, „Деца” служебно губят членството си в БФПС.

Или както казва Шерлок- ЕЛЕМЕНТАРНО, но трябва да се започне от някъде.

 

 

P.S.: Вальо Ви казва довиждане. Както всеки мислещ за семейството си отивм пак да си опита късмета. Но не като мутра да изтече като мозък, а просто със собствени сили да се опита да даде бъдеще на детето си. Надявам се по-добро. Искрено ми се иска да не съм Ви досадил, и да не съм объркал някой планове, и да не съм обидил някого, но някак си нещата не се връзват от към прозрачност, мисъл за бъдещето и най-вече за ПЛУВАНЕТО.

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: